Ενεργό φαίνεται πως παραμένει το ... όραμα της Reckitt Benckiser για τη δημιουργία ενός μεγάλου Βρετανικού ομίλου χημικών και φαρμάκων, που θα έχει τα πάντα, ή σχεδόν τα πάντα, από τον συγκεκριμένο κλάδο.

Ο κεντρικός στόχος, φαίνεται να είναι η επίσης βρετανική Shire, η οποία διαθέτει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο σε σοβαρές αλλά σπάνιες παθήσεις, και το σχέδιο που αναπτύσσεται ‘κινείται’ προς την απόσχιση του κλάδου των φαρμάκων της Reckitt, για τη δημιουργία ενός ενοποιημένου τομέα φαρμάκων –πιθανότατα με την ενίσχυση της Shire- πάντα υπό την ομπρέλα του Ομίλου της Reckitt Benckiser.

Στελέχη των δύο εταιριών επισημαίνουν πάντως, πως τo θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές, παρότι μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει γίνει.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το ενδιαφέρον της βρετανικής χημικής υπάρχει πάντα, καθώς οι συζητήσεις με τους αντίστοιχους οίκους που θα ψάξουν και θα προχωρήσουν το deal δίνουν και παίρνουν, ενώ ταυτόχρονα αναλυτές επισημαίνουν πως ο τομέας φαρμάκου της Reckitt δεν είναι το δυνατό της σημείο και αναζητείται από τη σημερινή διοίκηση της μητρικής, η ενίσχυσή του...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μήλα: Τι οφέλη έχουν στην υγεία
Το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί με τη Χρυσή Κορδέλα στις 14 Σεπτεμβρίου
Κοινή Ευρωπαϊκή Δράση impleMENTAL - Εκδήλωση για την αναμόρφωση της Ψυχικής Υγείας στην Ευρώπη