Τα τελευταία χρόνια, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές έχουν αυξήσει τις συμβάσεις τους με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, βλέποντας ότι οι ασφαλισμένοι τους ζητούν ολοένα και περισσότερο τις υπηρεσίες ιδιωτικών κλινικών και εργαστηρίων.

Μόνο που για να συνάψουν τις συμβάσεις με τους παρόχους ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, οι ασφαλιστικές, θέτουν ως προαπαιτούμενο την ύπαρξη συμβάσεων με τους δημόσιους φορείς ασφάλισης περίθαλψης, ώστε η ιδιωτική ασφάλεια να μετέχει στην περίθαλψη, συμπληρωματικά.

Το δεδομένο αυτό, φαίνεται πως είδε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και επαναφέρει την προσπάθεια των προκατόχων του –επί του ιδίου θέματος.

Όμως επειδή τα προηγούμενα χρόνια, η προσπάθεια δεν ‘δούλεψε’, τώρα ο υπουργός σκέφτεται να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία των ασφαλιστικών στην κοστολόγηση των υπηρεσιών υγείας, μέσω των πρωτοκόλλων... Η ...παράπλευρη κίνηση, ενδέχεται να φέρει εξοικονομήσεις πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για το δεύτερο σκέλος όμως, που είναι και το κυρίως ζητούμενο, θα πρέπει να γίνουν και κινήσεις προσέλκυσης ενδιαφέροντος για τις ασφαλιστικές, ώστε οι ασφαλισμένοι – κάνοντας χρήση των ειδικών κλινών των νοσοκομείων – να τα προτιμήσουν έναντι των ιδιωτικών κλινικών...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μήλα: Τι οφέλη έχουν στην υγεία
Το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί με τη Χρυσή Κορδέλα στις 14 Σεπτεμβρίου
Κοινή Ευρωπαϊκή Δράση impleMENTAL - Εκδήλωση για την αναμόρφωση της Ψυχικής Υγείας στην Ευρώπη