Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007, 15:58

Τη δεύτερη μεταμόσχευση της ίδιας καρδιάς ανακοίνωσαν Αμερικανοί επιστήμονες

Τη μεταμόσχευση…μεταμοσχευμένης καρδιάς πέτυχαν Αμερικανοί χειρούργοι στο Cedars-Sinai Medical Center, του Λος Άντζελες. Πριν δυο μήνες, οι χειρούργοι αφαίρεσαν μεταμοσχευμένη καρδιά από ασθενή που πέθανε και την μεταμόσχευσαν ακόμα μια φορά σε άλλο ασθενή.O Dr.Lawrence C.Czer δήλωσε πως απ ότι γνωρίζει αυτή είναι η πρώτη φορά που χειρούργοι προχωρούν σε μεταμόσχευση…μεταμοσχευμένης καρδιάς.

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007, 20:16

‘Κίνδυνος’ η αναιμία στους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση νεφρού

Επικίνδυνη φαίνεται πως είναι η αναιμία στους ασθενείς που έχουν υποστεί μεταμόσχευση νεφρού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας ή άλλων οργανικών βλαβών σε σχέση με ανθρώπους που έχουν υποστεί άλλου είδους μεταμοσχεύσεις.

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2007, 18:19

Πετυχημένη μεταμόσχευση μήτρας σε πρόβατα

Πετυχημένη μεταμόσχευση μήτρας σε πρόβατα, ανοίγει το δρόμο για τέτοιου είδους μεταμοσχεύσεις και σε γυναίκες. Η μεταμόσχευση έγινε σε 14 πρόβατα, 4 εκ των οποίων στη συνέχεια κυοφόρησαν και ήταν αυτόλογη, δηλαδή τους αφαιρέθηκε και τους επανατοποθετήθηκε η δική τους μήτρα. Σε δύο πρόβατα, παρουσιάστηκαν επιπλοκές στο έμβρυο.

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007, 16:28

Πρωτοποριακή επέμβαση μεταμόσχευσης στη σπονδυλική στήλη

Γιατροί από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ προχώρησαν σε μεταμόσχευση δίσκου στη σπονδυλική στήλη ασθενούς, με ανθρώπινο μόσχευμα, επέμβαση που γίνεται για πρώτη φορά. Γράφοντας στο περιοδικό ‘Lancet’, οι γιατροί δήλωσαν ότι μεταμόσχευσαν δίσκους από τρεις νεκρές νέες κοπέλες, σε πέντε ασθενείς που υπέφεραν από δισκοπάθεια, στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2000 έως τον Σεπτέμβριο του 2001.