Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008, 15:41

Πιο συγκρατημένοι είναι οι αριστερόχειρες

Οι αριστερόχειρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αισθάνονται άγχος, ντροπή ή αμηχανία στο να πουν ή να κάνουν αυτό που θέλουν, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008, 14:41

Η οικονομική κρίση επηρεάζει αρνητικά την ψυχική υγεία

Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν επηρεάζει μόνο την τσέπη των ανθρώπων, καθώς μεγάλος αριθμός υποφέρει από αϋπνία, άγχος και κατάθλιψη, ενώ οι ψυχίατροι θεωρούν ότι τα ποσοστά αυτοκτονιών ενδεχομένως θα αυξηθούν.

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008, 15:38

Το άγχος αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη στους άντρες

Το άγχος, η κατάθλιψη και η αϋπνία αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη στους άντρες, σύμφωνα με νέα σουηδική έρευνα.

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008, 15:10

Συμπτώματα κοινωνικής φοβίας

Η κοινωνική φοβία εκδηλώνεται όταν ένας άνθρωπος έχει ασυνήθιστα υψηλό άγχος πριν από μια κοινωνική κατάσταση, όπως το να πάει σε ένα πάρτι, να μιλήσει μπροστά σε κόσμο ή να πάει σε συνέντευξη για εύρεση εργασίας.

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008, 18:52

‘Καθρέφτης' του τρόπου ζωής το πεπτικό

Κακή διατροφή, λίγη σωματική άσκηση, ακανόνιστα γεύματα, άγχος και αλλαγές στην καθημερινότητα, είναι μερικοί από τους παράγοντες εκείνους που ερεθίζουν το έντερο και ευνοούν την εμφάνιση συμπτωμάτων από το πεπτικό σύστημα, με κυρίαρχο τη δυσκοιλιότητα, το φούσκωμα ή τον πόνο στην κοιλιά.

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008, 19:05

Αυξάνεται ο πανικός των ηλικιωμένων στις γιορτές

Ο πανικός των ηλικιωμένων κατά τις γιορτές αυξάνεται σημαντικά, λόγω της μοναξιάς, της ανασφάλειας αλλά και γενικότερα εξαιτίας του συνδρόμου μελαγχολίας των γιορτών. Απλές συμβουλές για τη στήριξη των ηλικιωμένων που μένουν μόνοι.

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008, 17:12

Άγχος και κατάθλιψη συνδέονται με ανθυγιεινές συνήθειες

Η κατάθλιψη και το άγχος συνδέονται με την παχυσαρκία και άσχημες συνήθειες υγείας όπως το κάπνισμα, το ποτό και η έλλειψη δραστηριότητας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008, 18:57

Στενή σχέση του τσιγάρου με άγχος και κατάθλιψη

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το κάπνισμα σχετίζεται με άγχος και κατάθλιψη, όπως και με άγχος μόνο. Ωστόσο, άνθρωποι που εμφανίζουν κατάθλιψη αλλά όχι άγχος καπνίζουν το ίδιο με τους άλλους καπνιστές.

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008, 14:09

Το άγχος για τις επιδόσεις βλάπτει σοβαρά τη σεξουαλική υγεία

Άγχος για την απόκτηση στύσης, άγχος για τη διατήρησή της, άγχος για την ικανοποίηση της συντρόφου, είναι καταστάσεις που, όχι μόνο απομακρύνουν την απόλαυση από τη σεξουαλική λειτουργία, αλλά συχνά οδηγούν σε δυσλειτουργία στύσης ή εκσπερμάτισης.

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2008, 16:05

Βιολογικές αλλαγές προκαλεί το άγχος στη δουλειά

Το στρες στον εργασιακό χώρο έχει άμεση βιολογική επίδραση στον οργανισμό αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, υποδεικνύει νέα έρευνα.