Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2007, 17:32

Έρευνα συσχετίζει τον ιό HIV με τον καρκίνο στον πνεύμονα

Ανεξάρτητα από το αν καπνίζουν ή όχι, η μόλυνση ανθρώπων από τον ιό HIV, που προκαλεί το AIDS, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον πνεύμονα, όπως δείχνει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007, 19:40

'Ενζυμο χαρίζει αισιοδοξία για καταπολέμηση του ιού HIV

Πιο κοντά, ενδεχομένως, στην θεραπεία του AIDS μας φέρνει η νέα ανακάλυψη μεθόδου με την οποία επιστήμονες αφαιρούν τον ιό από τα προσβεβλημένα κύτταρα. Γερμανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα ένζυμο το οποίο επιτίθεται στο DNA του ιού HIV και το απομακρύνει από το μολυσμένο κύτταρο.

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2007, 16:41

Τα συμπληρώματα σεληνίου στη μάχη κατά του AIDS

Η καθημερινή κατανάλωση συμπληρωμάτων σεληνίου, σύμφωνα με νέα έρευνα, ενδέχεται να ‘πολεμά’ τον ιό του AIDS, HIV. Η κατανάλωση θεωρείται πιθανό να μπλοκάρει τη συσσώρευση του ιού στο αίμα ενός ασθενούς.

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2007, 18:10

Πανελλήνιο Συνέδριο 'Θαλασσαιμία 2007': 4-6 Μαίου

Η καθολική εφαρμογή του μοριακού ελέγχου του αίματος, με τη τεχνική ΝΑΤ, αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για την αποτροπή μολύνσεων από λοιμώδεις νόσους (HIV, HCV, HBV), στη διάρκεια του 'ορολογικά σιωπηλού παραθύρου'.

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2007, 15:12

Ευάλωτες σε φλεγμονές του τραχήλου οι έφηβες με τον ιό HIV

Οι σεξουαλικά δραστήριες έφηβες, που έχουν μολυνθεί από τη στιγμή της γέννησής τους με τον ιό του AIDS, HIV, φαίνεται πως είναι ευάλωτες σε φλεγμονές στον τράχηλο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007, 16:01

Αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιακή προσβολή στους φορείς του HIV

Αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα του μυοκαρδίου ή καρδιακή προσβολή εμφανίζουν οι φορείς του ιού του AIDS, HIV, σύμφωνα με νέα έρευνα του Γενικού Νοσοκομείου της Μασσαχουσέτης. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism’.

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007, 20:12

‘Ανεπιθύμητοι’οι φορείς του AIDS για τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζόν Χάουαρντ, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται στους φορείς του ιού HIV να μεταναστεύουν στην ήπειρο και ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν ακόμα αυστηρότεροι οι υπάρχοντες περιορισμοί.

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007, 12:43

Αυξημένη μετάδοση του AIDS στα πρώτα στάδια μόλυνσης

Ο ιός του AIDS είναι περισσότερο πιθανό να μεταδοθεί στο αρχικό στάδιο μόλυνσης του ανθρώπου από αυτόν, πριν αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα και πριν ακόμα ανιχνευτεί στα διαγνωστικά test, ανακοίνωσαν χθες Καναδοί ερευνητές.