Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009, 15:36

'Ερευνα συνδέει το μίνι εγκεφαλικό με την απώλεια μνήμης

H εξέταση περιοχών του εγκεφάλου που έχουν υποστεί βλάβη από πιθανό μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο θα μπορούσε ενδεχομένως να προβλέψει την απώλεια μνήμης στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009, 18:05

Η έλλειψη βιταμίνης D στους νέους συνδέεται με καρδιαγγειακές νόσους

Η έλλειψη βιταμίνης D, στους νέους, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με δυο νέες έρευνες.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009, 18:23

Ο θηλασμός προστατεύει την καρδιά της μητέρας

Οι γυναίκες που θηλάζουν μπορεί ενδεχομένως να μειώνουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακή προσβολή, καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009, 15:15

Εντοπίστηκαν γενετικές ποικιλομορφίες που προδιαθέτουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο

Επιστήμονες ανακάλυψαν γενετικές ποικιλομορφίες που αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου και βρίσκονται σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009, 17:42

Η πρόωρη εμμηνόπαυση αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Η εμμηνόπαυση σε νεαρή ηλικία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει μια γυναίκα να εμφανίσει εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009, 18:59

Επικίνδυνη για εγκεφαλικό επεισόδιο η άπνοια

Μια επικίνδυνη μορφή ροχαλητού, η άπνοια ύπνου, μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο μειώνοντας τη ροή του αίματος, αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση και βλάπτοντας την ικανότητα του εγκεφάλου να ρυθμίζει αυτές τις αλλαγές.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008, 18:03

'Ερευνα ανακαλύπτει οφέλη των στατινών και σε υγιείς ανθρώπους

Νέα έρευνα ανακάλυψε οφέλη των στατινών σε υγιείς ανθρώπους. Η μελέτη έγινε σε 17.800 άντρες και γυναίκες με φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης και ανακάλυψε ότι η ροσουβαστατίνη μείωσε τους θανάτους από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008, 17:30

Ημικρανία με αύρα: Κίνδυνος για εγκεφαλικό και καρδιά

Οι άνθρωποι που εμφανίζουν ημικρανία με αύρα μπορεί να βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με έρευνα που ανακοινώθηκε σε Διεθνές συνέδριο για την ημικρανία.

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008, 16:31

Στατίνες: Ωφελούν και μεγαλύτερους ασθενείς με εγκεφαλικό

Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο ή μινι-εγκεφαλικό ωφελούνται από τις στατίνες το ίδιο όπως και νεώτερης ηλικίας άνθρωποι, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008, 19:31

Τα αντιψυχωσικά διπλασιάζουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Οι άνθρωποι που λαμβάνουν αντιψυχωσικά φάρμακα έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σχέση με όσους δεν κάνουν χρήση, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.