Ακόμα και μικρή απώλεια βάρους μπορεί να φέρει μεγάλη βελτίωση στη σεξουαλική λειτουργία ενός άντρα. Νέα έρευνα δείχνει ότι η απώλεια ακόμα και 5% του σωματικού βάρους βοήθησε διαβητικούς άντρες να αναστρέψουν τη στυτική δυσλειτουργία.

Για την έρευνα, που διήρκεσε 8 εβδομάδες, ερευνητές έθεσαν 31 παχύσαρκους άντρες με διαβήτη 2 σε διατροφή χαμηλή σε θερμίδες. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η μέτρια απώλεια βάρους γρήγορα ανέστρεψε σεξουαλικά και ουρολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άντρες με διαβήτη.

Τα αποτελέσματα διήρκεσαν μέχρι ένα έτος.

Προηγούμενη έρευνα, έδειξε ότι η απώλεια μεγάλου βάρους μέσω εγχείρησης, όπως το 30%, βελτιώνει πιθανόν σεξουαλικά προβλήματα σε παχύσαρκους άνδρες.

O Dr. Drogo Montague, της Cleveland Clinic, δήλωσε ότι καθώς η επιδημία της παχυσαρκίας αυξάνεται η νέα έρευνα δείχνει ότι ακόμα και μικρή απώλεια βάρους μπορεί να είναι αποτελεσματική.

Στυτική δυσλειτουργία παρουσιάζουν 30 εκατομμύρια άντρες. Εκτός από το επιπλέον βάρος, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η έλλειψη άσκησης είναι παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορούν να συμβάλλουν στη στυτική δυσλειτουργία.

Ο ερευνητής Dr. Gary Wittert, του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, θα εξετάσει μελλοντικά το πώς η άσκηση μπορεί να βοηθήσει τους παχύσαρκους άντρες να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή. Ήδη συμβουλεύει τους διαβητικούς ασθενείς του να περπατούν καθημερινά.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Journal of Sexual Medicine’.

Πηγές:
‘Journal of Sexual Medicine’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η GSK αγοράζει από την CureVac τα δικαιώματα σε εμβόλια κατά της CoViD και της γρίπης
Κίνδυνος δευτεροπαθούς καρκίνου από κυτταρικές θεραπείες CAR-T
H AMGEN υπερήφανος υποστηρικτής του EuroPride 2024