Η χρήση αντικαταθλιπτικών φαίνεται ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του προβλήματος του διαβήτη τύπου ΙΙ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας, που αφορούσε ασθενείς με διαβήτη οι οποίοι εμφάνιζαν και κατάθλιψη.

Η κατάθλιψη επηρέαζε αρνητικά τη διατήρηση των επιθυμητών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Η μελέτη , που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘Diabetes Care’ τονίζει τη σημασία της αντιμετώπισης της κατάθλιψης στους διαβητικούς ασθενείς, ώστε να βελτιωθούν τα επίπεδε γλυκόζης στο αίμα.

Ερευνητές από το Missouri, μελέτησαν 93 ασθενείς με διαβήτη τύπου ΙΙ οι οποίοι ακολούθησαν αγωγή με αντικαταθλιπτικά. Όπως φάνηκε από την έρευνα, σε επιβεβαίωση της υπόθεσης των ερευνητών, η αντικαταθλιπτική αγωγή είχε περισσότερα θετικά αποτελέσματα εκτός από τη βελτίωση της διάθεσης των ασθενών.

Οι ασθενείς έχασαν επίσης βάρος και βελτίωσαν τον έλεγχο του διαβήτη τους και τα επίπεδα γλυκόζης. Η βελτίωση της διάθεσης επηρέασε θετικά το διαβήτη για διάστημα τουλάχιστον έξη μηνών και οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα πως το κλειδί για μακρόχρονη ρύθμιση του σακχάρου ήταν η αντικαταθλιπτική αγωγή.

Πηγές:
‘Diabetes Care’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό
Ενδυνάμωση της εκούσιας κίνησης στη νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]