Το στρες της καθημερινότητας ‘χτυπά’ και τους κατοίκους της Κίνας. Στην πόλη Σενζέν αυξάνονται τα περιστατικά ψυχικών ασθενειών με αποτέλεσμα ένας στους πέντε κατοίκους να χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη.

Σε έρευνα που έγινε από την κυβέρνηση της Κίνας, αποκαλύφτηκε ότι 21% των ερωτηθέντων είχε εμφανίσει ψυχολογικά προβλήματα σε κάποια φάση της ζωής του ενώ 17% έχει αυτή τη στιγμή προβλήματα.

Η έρευνα αφορά περισσότερους από 7.000 κατοίκους και μετανάστες ηλικίας 18 ετών και άνω που ανήκουν σε όλο το οικονομικό και κοινωνικό φάσμα.

Η μελέτη αναφέρει ότι αν εφαρμοστεί το ίδιο ποσοστό σε όλο τον πληθυσμό αυτό θα σήμαινε ότι παρουσιάζουν ψυχολογικά προβλήματα 1,64 εκατομμύρια από τα 7,77 εκατομμύρια που είναι ο ενήλικος πληθυσμός στην κινέζικη πόλη και ότι 1,34 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται στήριξη αυτή τη στιγμή.

Η Σενζέν είναι από τα πιο έντονα παραδείγματα κινέζικων πόλεων που έχει αποδεχτεί το δυτικό τρόπο ζωής. Το στρες του να ζει κανείς σε μια ανταγωνιστική κοινωνία με γρήγορους ρυθμούς προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα στους Κινέζους, τα οποία έχουν αυξητική τάση.

Το Υπουργείο Yγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές αλλά οι ειδικοί υπολογίζουν ότι ο αριθμός φτάνει μέχρι τα 100 εκατομμύρια, αν υπολογιστούν και 30 εκατομμύρια νέοι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;