Η εκστρατεία ξεκίνησε στις 22 Σεπτεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για τη Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία, με συμβολικό περίπατο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ μέσω ειδικού site (http://www.cmlday.gr/)  εξακολουθεί να διεξάγεται ανάλογος “εικονικός” περίπατος, όπου περισσότεροι από 310 επισκέπτες έχουν ήδη συμμετάσχει στην online διαδρομή, ενισχύοντας το έργο του Κ.Ε.Φ.Ι. Με κάθε συμμετοχή ο Σύλλογος ενισχύεται με 1 ευρώ από την χορηγό εταιρεία Novartis.

Το δικό του μήνυμα στην προσπάθεια αυτή έστειλε ο θρύλος του NBA Kareem Abdul- Jabbar, ο οποίος διαγνώστηκε με ΧΜΛ το 2008 και έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για τη νόσο στις ΗΠΑ, μέσω ειδικής συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Στους έλληνες ασθενείς θα έλεγα ότι δεν είναι μόνοι τους, και ότι δεν πρόκειται για θανατική ποινή» τόνισε ο Jabbar. «Πρέπει να ακολουθούμε τις συμβουλές των γιατρών και να πολεμούμε την ασθένεια με κάθε διαθέσιμο μέσο. Τα "εργαλεία" που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα μπορούν να μας βοηθήσουν να ξανακερδίσουμε την υγεία μας».

Οι ενημερωτικές δράσεις συνεχίζονται  με τη λειτουργία διαδικτυακού τόπου, http://www.cmlpath.gr/, ο οποίος παρέχει απαραίτητες πληροφορίες για τη ΧΜΛ και την αντιμετώπισή της, σχετικά με το παγκόσμιο πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα “Path to Cure”.

Στόχος του προγράμματος είναι η ύφεση της νόσου μετά τη διακοπή της θεραπείας, καθώς επίσης και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις των ασθενών. Για τις ανάγκες της εκστρατείας δημιουργήθηκε ενημερωτικό έντυπο, το οποίο θα μοιραστεί σε αιματολογικές κλινικές στην Αθήνα, και την Περιφέρεια μέσω συνεργαζόμενων συλλόγων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας του συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι, την Κυριακή 24/11 υπήρχε ειδική ενότητα αφιερωμένη στους αιματολογικούς καρκίνους, όπου ο κ. Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Αιματολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ, 1η Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό, δήλωσε : «Μέχρι το 2001, η Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία ήταν ένα νόσημα που οδηγούσε πολλούς ασθενείς στον θάνατο.

Τώρα, χάρη στις νέες θεραπείες οι οποίες δίνονται καθημερινά από του στόματος, οι ασθενείς ζούν σε ποσοστό περίπου 90%. Υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι έχουν άριστη ανταπόκριση στα προηγμένα φάρμακα, και στους οποίους μπορεί να διερευνηθεί η δυνατότητα διακοπής της δια βίου αγωγής».

Η κα Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Κ.Ε.Φ.Ι δήλωσε, «Ο Σύλλογος στέκεται δίπλα στους ασθενείς με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία και θέλουμε να τους τονίσουμε ότι δεν είναι μόνοι σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Ο Σύλλογός μας αγκαλιάζει όλους τους καρκινοπαθείς ασθενείς και προσπαθεί μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις του να δώσει όλες τις απαραίτητες απαντήσεις στα θέματα που απασχολούν τον ογκολογικό ασθενή της Αθήνας του σήμερα».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Περιεμμηνόπαυση: Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον γυναικολόγο σας
ECDC: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων συγκυτιακού ιού - Ποιους απειλεί ο RSV
Διοικητές νοσοκομείων: Παράδοξα και αντιφάσεις ενός διαγωνισμού