Τα παιδιά ενδεχομένως κληρονομούν από τη μητέρα την επιθυμία για κατανάλωση λιπαρών και ανθυγιεινών τροφών καθώς και γλυκών, αν η μητέρα ακολουθεί στην εγκυμοσύνη τέτοια διατροφή, υποδεικνύει νέα έρευνα σε ποντίκια.

 Όπως φάνηκε στην έρευνα του Royal Veterinary College, η διατροφή εγκύων ποντικών με μπισκότα, τσιπς και γλυκά, σε αντίθεση με την ισορροπημένη διατροφή, βρισκόταν σε ευθυγράμμιση με τη διατροφή του παιδιού που επέλεξε και αυτό την πιο ανθυγιεινή διατροφή.

Η Tracy Kelly, του Ιδρύματος Διαβήτη στη Βρετανία, δήλωσε πως τα ευρήματα είναι σημαντικά και ότι όπως γνωρίζουμε η ισορροπημένη διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο πριν, κατά και μετά την εγκυμοσύνη.

Συνεχίζοντας, η ειδικός υπενθυμίζει ότι η σχέση μεταξύ της ανθυγιεινής διατροφής και ασθενειών όπως ο διαβήτης ΙΙ είναι γνωστή. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε ανησυχητική αύξηση των παιδιών και νέων με διαβήτη ΙΙ, μια κατάσταση που παραδοσιακά αφορούσε ανθρώπους πάνω από την ηλικία των 40.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ειδικό, η έρευνα έγινε σε ποντίκια και χρειάζεται περισσότερη έρευνα πριν εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το πώς η διατροφή με ακατάλληλες τροφές στην εγκυμοσύνη επηρεάζει την επιθυμία του παιδιού για τα ίδια τρόφιμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;