Επιστήμονες δήλωσαν ότι έχουν νέες ενδείξεις πως ο αυτισμός ξεκινά στην ενδομήτρια ζωή.

Ανομοιογενείς αλλαγές στον εγκέφαλο που αναπτύσσεται πριν τη γέννηση, μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσουν συμπτώματα αυτισμού, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ''New England Journal of Medicine'', αυξάνει τις ελπίδες ότι η καλύτερη κατανόηση του εγκεφάλου μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσει τη ζωή παιδιών με αυτισμό.

Ομάδα του University of California δήλωσε ότι η νέα έρευνα ενισχύει την ανάγκη έγκαιρου εντοπισμού και αγωγής.

Αμερικανοί ερευνητές ανέλυσαν εγκεφαλικό ιστό, μετά θάνατον, 22 παιδιών με αυτισμό ή χωρίς, ηλικίας 2 έως 15 ετών.

Χρησιμοποίησαν γενετικούς δείκτες για να εξετάσουν πώς είναι ‘’καλωδιωμένος’’ ο φλοιός και δημιουργεί στρώσεις. Ανωμαλίες ανακαλύφτηκαν στο 90% των παιδιών με αυτισμό σε σύγκριση με μόνο 10% των παιδιών χωρίς αυτισμό.

Οι αλλαγές παρουσιάστηκαν σε περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην κοινωνική και συναισθηματική επικοινωνία και τη γλώσσα, πολύ πριν τη γέννηση.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η ανομοιογενής εικόνα μπορεί ενδεχομένως να εξηγεί γιατί ορισμένα παιδιά με αυτισμό δείχνουν σημάδια βελτίωσης αν αντιμετωπιστούν αρκετά έγκαιρα.

Πιστεύουν ότι ο εύπλαστος εγκέφαλος του μωρού μπορεί ενδεχομένως να έχει τη δυνατότητα ‘’επανακαλωδίωσης’’ ώστε να αναπληρώσει.

 

Πηγές:
''New England Journal of Medicine''.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταγγελία: Απομακρύνονται συμβασιούχοι φύλαξης και καθαριότητας στον ΕΟΔΥ
Η AbbVie ενώνει δυνάμεις με τον Οργανισμό We4All
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη