Οι ουσίες που δίνουν την πικρή γεύση στα άγρια κολοκυνθοειδή, αγγούρι, πεπόνι, κολοκύθα, καρπούζι και κολοκυθάκι έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο και τον διαβήτη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι συγκεκριμένες ουσίες προστατεύουν τα άγρια φυτά από αρπακτικά και έχουν τη δυνατότητα να καταστείλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Οι ερευνητές εντόπισαν τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την έντονα πικρή γεύση των άγριων αγγουριών.

Με σύγχρονη τεχνολογία αποκρυπτογράφησης του γονιδιώματος εντόπισαν τις αλλαγές στο DNA που συνδέονται με την πικρή γεύση.

Μπόρεσαν να εντοπίσουν 9 γονίδια που εμπλέκονται στην παραγωγή της τερπενοειδούς ένωσης κουρκουμπιτασίνης, που δίνει την πικρή γεύση.

Ο ερευνητής William Lucas, του University of California, στο Davis, δήλωσε ότι δεν τρώμε τα άγρια αγγούρια εκτός και αν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως καθαρτικό.

Οι καρποί και τα φύλλα των άγριων κολοκυνθοειδών, χρησιμοποιούνται στην ινδική και κινεζική ιατρική για χιλιάδες χρόνια στην αντιμετώπιση της ηπατικής νόσου και σαν καθαρτικά.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Science.’’

 

Πηγές:
‘’Science.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνδυασμός καπνίσματος και ατμίσματος αυξάνει ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο καρκίνου στον πνεύμονα [μελέτη]
HERON: Το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας στη Ρομποτική γίνεται πραγματικότητα
Κάπνισμα και πρόωρη εμμηνόπαυση αυξάνουν τον κίνδυνο πνευμονικής νόσου και αρνητικής έκβασης [μελέτη]