Γυναίκες που πάσχουν από ημικρανίες μπορεί ενδεχομένως να παρατηρήσουν αλλαγές στην εικόνα αυτών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με ειδικούς.

Για παράδειγμα, πολλές γυναίκες θα έχουν λιγότερες ημικρανίες κατά τη διάρκεια της κύησης.

Ο Dr. David Dodick, πρόεδρος του American Migraine Foundation, δήλωσε ότι αν πάσχετε από ημικρανία υπάρχουν καλές πιθανότητες να βελτιωθούν οι ημικρανίες σας στην εγκυμοσύνη.

Ο Dodick, καθηγητής στο Mayo Clinic School of Medicine της Αριζόνα, σημείωσε ότι έρευνες έδειξαν ότι το 50 έως 80% των γυναικών που έχουν ημικρανίες πριν την εγκυμοσύνη μπορεί ενδεχομένως να παρατηρήσει μείωση των επιθέσεων ημικρανίας, ιδιαίτερα το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, πιθανόν λόγω αύξησης των επιπέδων των οιστρογόνων.

Γυναίκες που έχουν ημικρανίες που συνδέονται με την έμμηνο ρύση είναι ιδιαίτερα πιθανό να έχουν λιγότερες εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σημειώνουν οι ερευνητές.

Ωστόσο, ο Dodick δήλωσε ότι ορισμένες γυναίκες που δεν είχαν ποτέ ημικρανία μπορεί ενδεχομένως να τις εμφανίσουν για πρώτη φορά στην εγκυμοσύνη. Πρόσθεσε ότι ορισμένες γυναίκες με ιστορικό ημικρανιών μπορεί ενδεχομένως να έχουν πιο σοβαρές επιθέσεις ημικρανίας, στην εγκυμοσύνη.

Ορισμένες γυναίκες με ημικρανία μπορεί ενδεχομένως να εμφανίζουν κίνδυνο επιπλοκών στην κύηση. Για παράδειγμα, μια έρευνα ανακάλυψε ότι γυναίκες με ημικρανίες ήταν πιο πιθανό να έχουν επιπλοκές στα αγγεία, προβλήματα ύπνου και μεγαλύτερη αύξηση βάρους στην κύηση.

Παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως διατροφή, άσκηση και ύπνος, είναι επίσης σημαντικοί.

 

Πηγές:
Διεθνής τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD