Νέα έρευνα αναφέρει ότι η αποφυγή της βιταμίνης Β12 προστατεύει από την ακμή. Η συγκεκριμένη βιταμίνη περιέχεται στο κρέας και στα γαλακτοκομικά.
Σύμφωνα με την έρευνα του UCLA, η βιταμίνη Β12 αλλάζει τον τρόπο συμπεριφοράς των γονιδίων των βακτηρίων του προσώπου, αλλαγή που με τη σειρά της προάγει τη φλεγμονή η οποία έχει συνδεθεί με τα σπυράκια στο παρελθόν.
Ρίχνοντας φως σε ένα μηχανισμό πίσω από το ρόλο της βιταμίνης B12 στην ακμή, το εύρημα μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλει στον εντοπισμό φαρμακευτικών στόχων που θα οδηγήσουν σε νέες αγωγές κατά της ακμής.
Ωστόσο, είναι ακόμα νωρίς και οι ερευνητές προειδοποιούν ενάντια στις δραστικές αλλαγές στη διατροφή προς το παρόν.
Φαίνεται πιθανό ότι για ορισμένους ανθρώπους, η λήψη B12 προκαλεί φλεγμονή στο δέρμα, που οδηγεί σε ακμή.
Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ‘’Science Translational Medicine.’’
Πηγές:
‘’Science Translational Medicine.’’
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Χρίστος Λιάπης υπογράφει το βιβλίο του ''Λαβωμένος Ίαμβος''
Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας
Goody's-Everest: Επέκταση στο εξωτερικό με 9 νέα σημεία έως το τέλος του 2024