Η μετακίνηση στη δουλειά με τρένο ή λεωφορείο μπορεί ενδεχομένως να είναι ακόμα πιο υγιεινή από το περπάτημα, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε από την American Heart Association.

Όσοι επέλεγαν τραίνο ή λεωφορείο είχαν επίσης χαμηλότερα ποσοστά διαβήτη, υπέρτασης ή παχυσαρκίας σε σχέση με όσους περπατούσαν ή μετακινούνταν με ποδήλατο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της American Heart Association, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία ανακάλυψε ότι σε σύγκριση με τους οδηγούς, όσοι επέλεγαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ήταν 44% λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαροι, 27% λιγότερο πιθανό να έχουν υπέρταση και 34% λιγότερο πιθανό να έχουν διαβήτη.

Ωστόσο, σε ένα βαθμό βελτιωμένα οφέλη στην υγεία φάνηκαν σε σύγκριση με όσους έκαναν ποδήλατο ή πήγαιναν περπατώντας στη δουλειά.

Τα ευρήματα υπέδειξαν ότι μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι όσοι επιλέγουν τα ΜΜΜ μπορεί να περπατούν μακρύτερα προς ή από τη στάση, σε σχέση με ανθρώπους που κάνουν ποδήλατο ή περπατούν από και προς τη δουλειά.

Ο ερευνητής Hisako Tsuji, διευθυντής του Moriguchi City Health Examination Center, στην Οσάκα, δήλωσε ότι αν χρειάζονται περισσότερα από 20 λεπτά για τη μετάβαση στη δουλειά περπατώντας ή κάνοντας ποδήλατο πολλοί άνθρωποι φαίνεται πως επιλέγουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή το αυτοκίνητο στις πόλεις της Ιαπωνίας.

 

Πηγές:
American Heart Association.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών