Νέα έρευνα έδειξε ότι ακόμα και μικρή ποσότητα άσκησης μπορεί να έχει επίδραση στην εξέλιξη της νόσου Πάρκινσον.

Ερευνητές του Northwestern University ανακάλυψαν ότι τουλάχιστον 150 λεπτά εβδομαδιαίας άσκησης μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει ανθρώπους που υποφέρουν από τη νόσο βελτιώνοντας τη βλάβη της κινητικότητας και την ποιότητα ζωής

Η Miriam R. Rafferty, του Northwestern University and Rehabilitation Institute του Σικάγο, ανακάλυψε πως άνθρωποι με τη νόσο που ασκούνταν150 λεπτά την εβδομάδα είχαν μικρότερη πτώση στην ποιότητα ζωής και στην κινητικότητα σε 2 χρόνια σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν ασκούνταν ή που ασκούνταν λιγότερο.

Άνθρωποι με τη νόσο θα πρέπει να έχουν τη δύναμη να βρουν το είδος της άσκησης που επιθυμούν, ακόμα και αυτοί με πιο προχωρημένα συμπτώματα.

Η έρευνα έδειξε ότι βελτίωση στην ποιότητα ζωής συνδέεται με αύξηση 30 λεπτών στην άσκηση ανα εβδομάδα σε ανθρώπους με προχωρημένη μορφή.

Τα ευρήματα έχουν σημαντική επίδραση στο να γίνει πιο προσβάσιμη η άσκηση σε ανθρώπους με αναπηρία.

Άνθρωποι με πιο προχωρημένη νόσο μπορεί ενδεχομένως να έχουν φτωχή πρόσβαση στην τακτική άσκηση. Η έρευνα δείχνει ότι άνθρωποι που δεν φτάνουν τα συνιστώμενα επίπεδα άσκησης θα μπορούσαν να αρχίσουν σήμερα για να μειωθεί η πτώση της ποιότητας ζωής και της κινητικότητας

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Parkinson's Disease (PD).

 

Πηγές:
Journal of Parkinson's Disease (PD).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΔΟΕΑΠ - ΤΥΠΕΤ στις ρυθμίσεις ΕΟΠΥΥ για τη φαρμακευτική δαπάνη - Γεωργιάδης: Θα βγουν κερδισμένοι
Μιχ. Γιαννάκος: Γιατί είναι χαμηλή η συμμετοχή στις απεργίες των υγειονομικών
Οι συμπεριφορές που επιδεινώνουν την κατάθλιψη