Έρευνα δείχνει ότι υπέρβαρα παιδιά και ενήλικες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά και γρήγορα την υγεία τους καταναλώνοντας λιγότερη ζάχαρη.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι η βελτίωση στην υγεία μπορεί να φανεί σε λιγότερο από 2 εβδομάδες με μειωμένη κατανάλωση ζάχαρης.

Η μείωση ή η αποφυγή της φρουκτόζης από τη διατροφή μπορεί να αποτρέψει την παχυσαρκία, την ηπατική νόσο και τον διαβήτη τύπου 2.

Η φρουκτόζη επιταχύνει τη μετατροπή των σακχάρων σε λίπος. Η γλυκόζη μεταβολίζεται κατά 20% στο ήπαρ και κατά 80% στο σώμα, ενώ η φρουκτόζη κατά 90% στο ήπαρ, ενώ μετατρέπεται σε λίπος 18,9 φορές ταχύτερα από τη γλυκόζη.

Ο Dr. Tyree Winters, δήλωσε ότι η φρουκτόζη δεν έχει θρεπτική αξία και δεν μεταβολίζεται στον εγκέφαλο. Ο οργανισμός τη μετατρέπει σε λίπος αλλά δεν αναγνωρίζει ότι έχει καταναλωθεί φρουκτόζη και η πείνα δεν φεύγει.

Η φρουκτόζη αρχίζει τις μεταβολικές οδούς που τη μετατρέπουν σε λίπος που αποθηκεύεται στο σώμα.

Ο ειδικός δήλωσε ότι αν κόψουμε το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη από τη διατροφή και κάνουμε χώρο για τροφή που μπορεί ο οργανισμός να μεταβολίσει σωστά, η πείνα και η ανάγκη για ζάχαρη υποχωρούν.

Ταυτόχρονα οι ασθενείς γίνονται πιο υγιείς χωρίς δίαιτα ή μέτρηση θερμίδων. Αυτή η αλλαγή έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει σοβαρές νόσους και να συμβάλει στην αποκατάσταση της υγείας, πρόσθεσε.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Journal of osteopathic Association.

Πηγές:
The Journal of osteopathic Association.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δράμα: Κανένα ενδιαφέρον για 5 θέσεις παθολόγων, παρά το επίδομα άγονου
Περιεμμηνόπαυση: Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον γυναικολόγο σας
ECDC: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων συγκυτιακού ιού - Ποιους απειλεί ο RSV