Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το πιγκ πογκ θα μπορούσε να βελτιώνει τα συμπτώματα ασθενών με νόσο του Πάρκινσον.

Η μικρή έρευνα έδειξε ότι ασθενείς με τη νόσο είχαν σημαντική βελτίωση σε εύρος  συμπτωμάτων μετά τη συμμετοχή σε πρόγραμμα άσκησης με πιγκ πογκ, διάρκειας 6 μηνών.

Η έρευνα, είχε επικεφαλής τον Dr. Ken-ichi Inoue, του Fukuoka University, και έγινε σε 12 ασθενείς μέσης ηλικίας 73 ετών, με ελαφρά έως μέτρια νόσο του Πάρκινσον για 7 χρόνια. Ο ερευνητής δήλωσε ότι το πιγκ πογκ είναι μορφή αερόβιας που έχει φανεί στο γενικό πληθυσμό ότι βελτιώνει το συντονισμό χεριών- ματιών, ενισχύει τα αντανακλαστικά και διεγείρει τον εγκέφαλο.

Οι ασθενείς έπαιζαν τένις μια φορά την εβδομάδα για 6 μήνες.

Σε κάθε εβδομαδιαία πεντάωρη συνεδρία έκαναν ασκήσεις stretching και μετά έπαιζαν πιγκ πογκ με οδηγίες από έμπειρο παίκτη.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε από έμπειρους παίκτες πιγκ πογκ στο τμήμα αθλητικών σπουδών του πανεπιστήμιου, ειδικά για τέτοιους ασθενείς.

Τρεις και 6 μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος, οι ασθενείς έδειξαν σημαντική βελτίωση στο λόγο, στο γράψιμο, στο να ντυθούν, στο να βγουν από το κρεβάτι, στο περπάτημα, στη δυσκαμψία, στις εκφράσεις του προσώπου, στη στάση, στις αργές κινήσεις και στο τρέμουλο χεριών.

Η έρευνα παρουσιάζεται σε συνέδριο της American Academy of Neurology στο Τορόντο.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η έρευνα είχε ορισμένους περιορισμούς. Οι ασθενείς που έπαιζαν πιγκ πογκ δεν συγκρίθηκαν με ασθενείς που δεν έπαιζαν και αξιολογήθηκαν από ένα μόνο ειδικό.

Αν και η νέα έρευνα είναι μικρής κλίμακας, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, επειδή δείχνουν ότι το πιγκ πογκ μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσει ορισμένα από τα συμπτώματα της νόσου. Σχεδιάζεται μεγαλύτερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το Ελληνικό Φάρμακο στη Σαουδική Αραβία
Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο Merging Medicine, Law & IT for Humanity 
Ο Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ ενδυναμώνει τον επιστημονικό ρόλο του φαρμακοποιού