Η Novartis ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής της υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η δοκιμή θα γίνει σε περίπου 440 ασθενείς σε περισσότερα από δέκα σημεία στις ΗΠΑ και η Novartis έχει πει πως θα διαθέσει τα πνευματικά δικαιώματά της για την υδροξυχλωροκίνης, προκειμένου να στηρίξει την ευρεία πρόσβαση στο φάρμακο εάν εγκριθεί για θεραπεία της Covid-19.

Η Novartis είπε πως σχεδιάζει να αρχίσει τις εγγραφές εθελοντών για τη μελέτη αυτή εντός των επόμενων εβδομάδων και ότι δεσμεύεται να ανακοινώσει αποτελέσματα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Από την εταιρεία ανακοινώθηκε πως θα δωριστούν έως 130 εκατομμύρια ταμπλέτες υδροξυχλωροκίνης για να στηριχθούν οι παγκόσμιες προσπάθειες κλινικών ερευνών στην περίπτωση που το φάρμακο αποδειχθεί πως ωφελεί στην θεραπεία της Covid-19.

Αναφέρθηκε, δε, πως το τμήμα γενοσήμων Sandoz έχει ήδη δωρίσει 30 εκατομμύρια ταμπλέτες στο υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ


 ΠΗΓΗ: Euro2day 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Γεωργιάδη στο "Βοστάνειο" Μυτιλήνης
Αντικείμενα στην κουζίνα που περιέχουν επικίνδυνα χημικά
Οι γενετικοί παράγοντες πιό σημαντικοί για το προσδόκιμο ζωής έναντι της διατροφής [μελέτη]