Μια ερευνητική ομάδα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) στις ΗΠΑ έχει προωθήσει ένα υποψήφιο εμβόλιο για την Covid-19 σε προκλινικές δοκιμές σε ζώα.

Με επικεφαλής τον καθηγητή Christopher Love από το Koch Institute for Iterative Cancer Research, του MIT, η ομάδα εργάστηκε για την ανάπτυξη προκλινικών υλικών για την ταχεία προώθηση του υποψηφίου εμβολίου σε κλινικές δοκιμές.

Το συγκεκριμένο υποψήφιο εμβόλιο χρησιμοποιεί ένα μικρό μέρος της πρωτεΐνης του ιού για να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα για την ανίχνευση του ιού και την πρόληψη της λοίμωξης των κυττάρων του ξενιστή.

Συνήθως, τα εμβόλια υπομονάδας δρουν ενεργοποιώντας αντισώματα που προσκολλώνται και εξουδετερώνουν τον ιό, βοηθώντας έτσι τον οργανισμό να τον καταπολεμήσει.

Ενώ η ομάδα του Love πραγματοποιεί μελέτες ανοσογονικότητας για αυτό το υποψήφιο εμβόλιο εργάζεται επίσης και  για τη δημιουργία περισσότερων υποψηφίων εμβολίων.

Ταυτόχρονα, η ομάδα του MIT επικεντρώνεται στην παρασκευή ενός προσιτού εμβολίου σε μεγάλη κλίμακα, με στόχο την παραγωγή δισεκατομμυρίων δόσεων. Οι ερευνητές συνεργάστηκαν με το Ίδρυμα Gates  για την επίτευξη του στόχου τους.

Επί του παρόντος, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ βοηθά την Janssen Pharmaceuticals στην ανάπτυξη 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων.

Δουλεύοντας ταυτόχρονα τη διαδικασία παραγωγής και τις δοκιμές σε ζώα, η ομάδα ελπίζει να μειώσει το χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά των διαδικασιών τους στους παρασκευαστές.

Σε μια δήλωση της, η ομάδα είπε: «Επικαλύπτοντας αυτά τα στάδια ανάπτυξης, ολόκληρη η διαδικασία γίνεται εξορθολογισμένα, καθώς οι παρασκευαστές μαθαίνουν να εργάζονται με υλικά και προετοιμάζονται καλύτερα για την παραγωγή εμβολίων στην κλίμακα που απαιτείται ".

 

 

 


 
 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Γεωργιάδη στο "Βοστάνειο" Μυτιλήνης
Αντικείμενα στην κουζίνα που περιέχουν επικίνδυνα χημικά
Οι γενετικοί παράγοντες πιό σημαντικοί για το προσδόκιμο ζωής έναντι της διατροφής [μελέτη]