Το Serum Institute στην Ινδία, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του πιθανού εμβολίου για τη νόσο Covid-19, το οποίο αναπτύχθηκε από το Oxford University, τις επόμενες 2 έως 3 εβδομάδες. Ελπίζει πως το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει στην αγορά έως τον Οκτώβριο, στην περίπτωση που οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους στεφθούν από επιτυχία.

Η εταιρεία έχει συνεργασία με το Oxford University ως ένα από τα 7 ινστιτούτα που παρασκευάζουν το εμβόλιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Serum Institute, Adar Poonawalla, δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα του ινστιτούτου συνεργάζεται στενά με τον Dr Hill του Oxford University και περιμένει να ξεκινήσει παραγωγή του πιθανού εμβολίου σε 2-3 εβδομάδες και να παραχθούν 5 εκατομμύρια δόσεις σε μηνιαία βάση τους 6 πρώτους μήνες-στη συνέχεια ελπίζει η παραγωγή να αυξηθεί σε 10 εκατομμύρια δόσεις τον μήνα.

Το Serum Institute συνεργάστηκε στο παρελθόν με επιστήμονες του Oxford University σε project εμβολίου για την ελονοσία και ο Poonawalla μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι είναι από τους καλύτερους επιστήμονες.

Ο Poonawalla περιμένει πως το εμβόλιο για την Covid-19 θα βρίσκεται στην αγορά έως τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, μόνο αν οι δοκιμές είναι επιτυχείς όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Παραγωγή

Το Serum Institute θα παράγει το εμβόλιο προσδοκώντας επιτυχία στις κλινικές δοκιμές έως τον Σεπτέμβριο -Οκτώβριο στη Βρετανία. Ακολούθως, στο ινστιτούτο έλαβαν την απόφαση και το ρίσκο να ξεκινήσουν με δική τους ευθύνη την παραγωγή. Η απόφαση ελήφθη για να υπάρχουν αρκετές δόσεις διαθέσιμες, αν αποδειχτούν επιτυχείς οι κλινικές δοκιμές, δήλωσε ο Poonawalla. Βασίστηκε στο οτι το πιθανό εμβόλιο ChAdOx1 nCoV-19 φάνηκε επιτυχές σε πειράματα που έγιναν σε ζώα και προχώρησε σε κλινική δοκιμή σε ανθρώπους.

Η φαρμακευτική σχεδιάζει να αρχίσει τις δοκιμές στην Ινδία για το εμβόλιο, με αναγκαίες εγκρίσεις από ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες είναι υπο εξέλιξη.

Το εμβόλιο θα παράγεται στα 2 εργοστάσια της εταιρείας στην πόλη Πούνε.

Περίπου 100 υποψήφια εμβόλια για την COVID-19 βρίσκονται υπο ανάπτυξη από ερευνητικές ομάδες παγκοσμίως και τουλάχιστον πέντε από αυτά είναι σε προκαταρκτικές δοκιμές σε ανθρώπους, γνωστές ως κλινικές δοκιμές φάσης 1.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Γεωργιάδη στο "Βοστάνειο" Μυτιλήνης
Αντικείμενα στην κουζίνα που περιέχουν επικίνδυνα χημικά
Οι γενετικοί παράγοντες πιό σημαντικοί για το προσδόκιμο ζωής έναντι της διατροφής [μελέτη]