Ερευνητές του University of Washington υπολογίζουν ότι 14,4 εκατομμύρια εργαζόμενοι εκτίθενται σε λοίμωξη μια φορά την εβδομάδα και 26,7 εκατομμύρια τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, στον εργασιακό χώρο. Αυτό δείχνει ότι σημαντικό μέρος του πληθυσμού χρειάζεται προστασία, καθώς η νόσος COVID-19, συνεχίζει να υφίσταται στις ΗΠΑ.

Η Marissa Baker, καθηγήτρια στο  UW School of Public Health, βάσισε τους υπολογισμούς της στην έρευνα που δημοσίευσε το 2018 στο American Journal of Industrial Medicine.

Σε αυτή είχε υπολογίσει ότι στην περιοχή Federal Region X—που αποτελείται από την Αλάσκα, την Ουάσιγκτον, το Ορεγκον και το Αϊντάχο, η δουλειά σε εργασίες όπου υπάρχει έκθεση σε λοίμωξη ή νόσος συμβαίνει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Σε αυτούς τους κινδύνους περιλαμβάνονται νόσοι όπως η γρίπη, ο MRSA και άλλες νόσοι του αναπνευστικού, όπως η COVID-19 .

Χρησιμοποιώντας στοιχεία απασχόλησης,  οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι

  • Το 10% (14.425.070) των Αμερικανών εργαζομένων απασχολούνται σε θέσεις όπου η έκθεση στη λοίμωξη συμβαίνει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα
  • Το 18.4% (26.669.810)  των :Αμερικανών εργαζομένων απασχολούνται σε εργασίες στις οποίες η έκθεση στη νόσο συμβαίνει τουλάχιστον μια φορά το μήνα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν εργαζόμενοι και εργοδότες.

Η νέα έρευνα δημοσιεύτηκε στο PLOS ONE στις 28 Απριλίου.

Η Baker δήλωσε ότι ενώ οι θέσεις εργασίας στην περίθαλψη αντιπροσωπεύουν ομάδα εργαζόμενων  που εκτίθεται στη λοίμωξη, άλλες που συχνά αλληλεπιδρούν με το κοινό και ασχολούνται με τις απαραίτητες υπηρεσίες συνδέονται επίσης με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης.

Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της ανάπτυξης σχεδίων απόκρισης για λοιμώδεις νόσους, σε όλα τα επαγγέλματα.

Ενώ τα παραπάνω θα πρέπει να περιλαμβάνουν πώς να διατηρούνται ασφαλείς στην εργασία οι εργαζόμενοι όσον αφορά την έκθεση, πρέπει επίσης να διασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι  δεν θα προσέρχονται άρρωστοι εξαπλώνοντας τη νόσο εντός και εκτός εργασιακού χώρου.

Ορισμένοι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν από το σπίτι ή  να μείνουν περισσότερο χρόνο μακριά από την εργασία τους, αλλά πολλοί δεν έχουν τις ίδιες επιλογές.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται αστυνομικοί, πυροσβέστες και όσοι φροντίζουν παιδιά και ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Η Baker δήλωσε ότι τα ευρήματα χρησιμεύουν ως σημαντική υπενθύμιση ότι ο χώρος εργασίας θα πρέπει να είναι το επίκεντρο παρέμβασης για τη δημόσια υγεία ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια επιδημιών .

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Γεωργιάδη στο "Βοστάνειο" Μυτιλήνης
Αντικείμενα στην κουζίνα που περιέχουν επικίνδυνα χημικά
Οι γενετικοί παράγοντες πιό σημαντικοί για το προσδόκιμο ζωής έναντι της διατροφής [μελέτη]