Η Covid-19  βαραίνει ψυχολογικά την Ευρώπη με αυξημένα επίπεδα απάθειας σε ορισμένους πληθυσμούς, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στοιχεία έρευνας δείχνουν την κλίμακα της κούρασης από την πανδημία, που υπολογίστηκε πάνω από 60% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Πολλοί αισθάνονται λιγότερο παρακινημένοι όσον αφορά την υιοθέτηση συμπεριφορών προστασίας, καθώς έζησαν με την αβεβαιότητα για μήνες, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να ανανεώσουν τις προσπάθειες καταπολέμησης του ιού.

Ο κορωνοιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται στον πλανήτη, με περισσότερα από 35 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα περιστατικά σε 188 χώρες και πάνω από 1 εκατομμύριο θανάτους.

Ο Dr Hans Henri Kluge, του ΠΟΥ, δήλωσε ότι πρέπει να αναμένουμε κούραση σε αυτό το στάδιο της κρίσης.

Σημείωσε, ότι καθώς ο ιός έφτασε στην Ευρώπη πριν από 8 μήνες, οι πολίτες έκαναν τεράστιες θυσίες για να τον περιορίσουν.

Ο ιός συνοδεύτηκε από τεράστιο κόστος που μας έχει εξαντλήσει όλους, πρόσθεσε, άσχετα από το πού μένουμε ή το τι κάνουμε. Σε τέτοιες περιστάσεις, είναι εύκολο και φυσιολογικό να αισθανόμαστε απάθεια και έλλειψη κινήτρου, να αισθανόμαστε κούραση.

Ο Kluge,  θεωρεί εφικτό το να βρούμε και πάλι σθένος να αναζωογονήσουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε λόγω του κορωνοιού.

Πηγές:
bbc

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εξωσωματική γονιμοποίηση
Η πρώτη κατ' οίκον θεραπεία πολλαπλής σκλήρυνσης
Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ διευρύνει τη συνεργασία του με την Olympus και το πρόγραμμα Continuum