Καθώς τα περιστατικά της νόσου του κορωνοϊού εξακολουθούν να αυξάνονται στη Δύση, χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής έχουν μεγάλη ανάγκη για το εμβόλιο. Ήδη αρκετές ευρωπαϊκές χώρες - συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου - χρειάστηκαν να επαναφέρουν μέτρα απαγόρευσης για να αναχαιτίσουν την αναβίωση της Covid-19. Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ που συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα, η Καλιφόρνια έγινε η δεύτερη πολιτεία μετά το Τέξας με πάνω από ένα εκατομμύριο μολύνσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. 
″Ένα αποτελεσματικό εμβόλιο  εκτός από τις αποστάσεις, τις μάσκες και την υγιεινή θα είναι πολύ αποτελεσματικό στον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19″, δήλωσε ο Jerome Kim, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Εμβολίων στο CNBC κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου East Tech West .  

Ο Kim, ειδικός στην αξιολόγηση και ανάπτυξη εμβολίων, δήλωσε ότι η πρόσφατη πρόοδος που σημειώθηκε στα εμβόλια Covid-19 είναι «πολύ καλά νέα».

Η Pfizer και η BioNTech τη Δευτέρα δήλωσαν ότι το εμβόλιο ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της Covid-19 μεταξύ εκείνων που δεν είχαν στοιχεία προηγούμενης μόλυνσης. 

Εν τω μεταξύ, η Moderna αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες κρίσιμα δεδομένα που θα δείξουν εάν το εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό. 

Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι φαίνονται απρόθυμοι να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και την εταιρεία έρευνας αγοράς Ipsos, έδειξε ότι περίπου το 74% των ενηλίκων παγκοσμίως είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν. Μεταξύ των Αμερικανών, το ποσοστό αυτό είναι 67%, σύμφωνα με την έρευνα.  Ο Kim σημείωσε ότι οι άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν ότι η βιασύνη για την ανάπτυξη εμβολίου κατά της Covid-19 θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια. Επομένως, πρέπει να υπάρξει περισσότερη δουλειά για να υπάρξει διαβεβαίωση στους ανθρώπους ότι τα εμβόλια που τελικά εγκρίθηκαν για χρήση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων είναι αποτελεσματικά και δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες, πρόσθεσε.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σε ποιες περιπτώσεις η μέτρηση της πίεσης δίνει λάθος αποτέλεσμα
Απώλεια βάρους: Επιλέγω αυγό ή τοστ;
ΕΟΔΥ: Οι 85 περιοχές που επηρεάζονται από τον ιό του Δυτικού Νείλου