Η Novartis ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει υπογράψει μια αρχική συμφωνία για την αξιοποίηση της παραγωγικής ικανότητας και των δυνατοτήτων της, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία COVID-19. H ελβετική εταιρεία θα υποστηρίξει την παραγωγή του εμβολίου Pfizer - BioNTech κατά της COVID-19. Η Novartis θα διαθέσει τις εγκαταστάσεις ασηπτικής παρασκευής που διαθέτει στο Stein της Ελβετίας.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, η Novartis θα λάβει ενεργό συστατικό mRNA από τη BioNTech, θα το τοποθετεί σε φιαλίδια υπό ασηπτικές συνθήκες και θα το επιστρέφει στη BioNTech για τη διανομή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με την επιφύλαξη της τελικής συμφωνίας, η Novartis σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο του 2021, όταν και θα γίνουν οι πρώτες αποστολές τελικού προϊόντος.

Η Novartis βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με μια σειρά από επιπλέον εταιρείες, που θα αναλάβουν δραστηριότητες παραγωγής, όπως παραγωγή mRNA, παραγωγή θεραπευτικών πρωτεϊνών, καθώς και παραγωγή πρώτων υλών για εμβόλια Covid. Οι λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι συζητήσεις.

"Η Novartis κινητοποιείται σε πολλά μέτωπα για να υποστηρίξει την παγκόσμια αντίδραση πανδημίας", δήλωσε ο Steffen Lang, επικεφαλής Τεχνικών Επιχειρήσεων της εταιρείας. "Δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τις παραγωγικές μας δυνατότητες, για να υποστηρίξουμε την παροχή εμβολίων και φαρμάκων για την COVID-19 σε όλο τον κόσμο. Περιμένουμε αυτό να είναι το πρώτο από έναν αριθμό τέτοιων συμφωνιών".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι θα συμβεί αν σταματήσουμε να τρώμε κρέας;
Εργαλείο προβλέπει την επίδραση σπάνιων γενετικών παραλλαγών στην υγεία
Πρόληψη στον καρκίνο του μαστού