Σε απομάκρυνση του επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, έπειτα από καταγγελίες για εμβολιασμό - εκτός προτεραιότητας - τοπικού παράγοντα της ΝΔ.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, "με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αντικαθίσταται άμεσα ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρος Γαρδικιώτης και δίνεται εντολή στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών".

Είχε προηγηθεί καταγγελία από το "apokalypseis.com", ότι την Παρασκευή φέρεραι να εμβολιάστηκε - κατά παράβαση του ισχύοντος πρωτοκόλλου προτεραιότητας για την CoViD-19 - τοπικός δημοσιογράφος - εκδότης, φίλα προσκείμενος στη ΝΔ.

Στην ίδια ανάρτηση φιλοξενείται δήλωση του επιστημονικά υπεύθυνου του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας: "Εκείνη την ημέρα μας έμεινε ένα εμβόλιο. Κανονικά, αυτό θα πρέπει να το κάνουμε σε άτομο του υγειονομικού προσωπικού ή του Λιμενικού Σώματος, του Στρατού η της ΕΛ.ΑΣ. Όμως, δεν υπήρχε κάποιος να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Δεν μπορούσαμε να πετάξουμε το εμβόλιο"...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι θα συμβεί αν σταματήσουμε να τρώμε κρέας;
Εργαλείο προβλέπει την επίδραση σπάνιων γενετικών παραλλαγών στην υγεία
Πρόληψη στον καρκίνο του μαστού