"Η γλώσσα COVID" και τα στοματικά έλκη μπορεί να πρέπει να ενταχτούν στη λίστα συμπτωμάτων του κορωνοιού, δήλωσε Βρετανός ερευνητής.

Ο Καθηγητής Tim Spector, του King's College London, δήλωσε ότι 1 στους 5 ανθρώπους με COVID παρουσιάζεται με λιγότερο συχνά συμπτώματα, όπως δερματικά εξανθήματα, που δεν περιέχονται στη λίστα του Centers for Disease Control and Prevention.

Ο Spector, ερευνητής στην ZOE COVID Symptom Study, που ενθαρρύνει τους Βρετανούς να αναφέρουν συμπτώματα μέσω εφαρμογής, δήλωσε ότι πρησμένη ή αποχρωματισμένη γλώσσα είναι ακόμα ένα σύμπτωμα που έχει δει.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Spector δήλωσε ότι βλέπει αυξανόμενους αριθμούς ‘’γλωσσών covid’’ και παράξενα στοματικά έλκη.

Ο ειδικός δήλωσε ότι τα στοιχεία από εφαρμογή συμπτωμάτων υποδεικνύουν ότι η ‘’γλώσσα covid’’ είναι πραγματικό σύμπτωμα, αλλά πιθανόν σπάνιο και αφορά λιγότερους από 1 στους 100 ανθρώπους.

Έκθεση που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Dermatology μελέτησε περισσότερους από 600 Ισπανούς ασθενείς με COVID-19 και ανακάλυψε προβλήματα στη στοματική κοιλότητα του 12% από αυτούς. Περίπου το ένα τρίτο αυτών παρουσιάστηκαν με πρησμένες γλώσσες ή που πονούσαν.

Ο Spector πιστεύει, ότι το μήνυμα από τις έρευνες είναι ότι ο ιός έχει πολλά συμπτώματα.

Πρόσφατα έγραψε στο twitter ότι ένας στους 5 ανθρώπους με COVID-19 παρουσιάζεται με λιγότερο συχνά συμπτώματα που δεν υπάρχουν στην επίσημη λίστα.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι θα συμβεί αν σταματήσουμε να τρώμε κρέας;
Εργαλείο προβλέπει την επίδραση σπάνιων γενετικών παραλλαγών στην υγεία
Πρόληψη στον καρκίνο του μαστού