Νέοι, σεξουαλικά ενεργοί άντρες που αναρρώνουν από την COVID-19 μπορεί ενδεχομένως να έχουν  κίνδυνο για προβλήματα υπογονιμότητας, υποδεικνύει μικρή έρευνα από την Ιταλία.

Γιατροί που ανέλυσαν δείγματα σπέρματος από 43 τέτοιους άντρες ανακάλυψαν ότι στο 25%, το σπέρμα ήταν σχεδόν ή εντελώς χωρίς σπερματοζωάρια. Ολοκληρωτική απουσία-αζωοσπερμία-συνδεόταν σε υψηλό βαθμό με την ένταση της νόσου. Η κατάσταση φάνηκε σε 4 από τους 5 ασθενείς στη ΜΕΘ, αναφέρουν ερευνητές στο περιοδικό Human Reproduction.

Ενώ οι περισσότεροι είχαν παιδιά, λίγοι ανέφεραν προηγούμενα προβλήματα στο να γίνουν πατέρες με μακροχρόνια σύντροφο και οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι δεν είχαν δείγματα σπέρματος  πριν την COVID-19  για να συγκρίνουν.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές δήλωσαν ότι το εύρημα ότι 1 στους 4 άντρες που ανέρρωσαν από την COVID-19 είχαν μερική ή ολοκληρωτική απουσία σπερματοζωαρίων, υποδεικνύει ότι αξιολόγηση της ποιότητας του σπέρματος θα πρέπει να συνιστάται σε άντρες αναπαραγωγικής ηλικίας που επηρεάζονται από την COVID-19.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εργαλείο προβλέπει την επίδραση σπάνιων γενετικών παραλλαγών στην υγεία
Τι θα συμβεί αν σταματήσουμε να τρώμε κρέας;
Πρόληψη στον καρκίνο του μαστού