Περίπου 1 στους 3 ασθενείς με Covid-19 που χρειάζονται αναπνευστήρα έχουν εκτεταμένα συμπτώματα διαταραχής μετατραυμαιτικού στρες μετά την αγωγή, έδειξαν αποτελέσματα νέας βρετανικής μελέτης

Η έρευνα έγινε από το Imperial College London και το University of Southampton και αναφέρει ότι συμπτώματα της παραπάνω διαταραχής όπως παρεισφρύουσες εικόνες της ΜΕΘ, αναφέρθηκαν από το 18% των νοσηλευόμενων που δεν μπήκαν σε αναπνευστήρα.

Η μελέτη έγινε τον Μάρτιο του 2020 όταν οι ερευνητές ρώτησαν 13.000 ασθενείς με COVID-19 ή υποψία αυτής για συμπτώματα διαταραχής μετατραυματικού στρες.

Έδειξε χαμηλότερα επίπεδα εκτεταμένων συμπτωμάτων διαταραχής μετατραυματικού στρες σε ασθενείς που έλαβαν ιατρική βοήθεια στο σπίτι (16%) και ασθενείς που δεν έλαβαν αγωγή στο σπίτι αλλά είχαν αναπνευστικά προβλήματα (11%),

Το πιο σύνηθες σύμπτωμα της διαταραχής ήταν τα "flashbacks." Για παράδειγμα παρεισφρύουσες εικόνες του περιβάλλοντος της ΜΕΘ, των γιατρών στη Μονάδα ή άλλων ασθενών.

Ο Dr. Adrian James, Πρόσεδρος του Royal College of Psychiatrists, δήλωσε στο cnn ότι πολλοί ασθενείς που θα επιβιώσουν θα έχουν σημαντική επίπτωση στην ψυχική τοις υγεία.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι θα συμβεί αν σταματήσουμε να τρώμε κρέας;
Εργαλείο προβλέπει την επίδραση σπάνιων γενετικών παραλλαγών στην υγεία
Πρόληψη στον καρκίνο του μαστού