Τηλεφωνική συνομιλία είχε νωρίτερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με τον Ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος παρασκεύασε το πρωτοποριακό φάρμακο κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν σε συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ για τη διεξαγωγή κλινικής έρευνας. Στο τηλεφώνημα συμφωνήθηκε, μάλιστα, η άμεση έναρξη της κλινικής έρευνας και σε νοσοκομείο της χώρας μας, όπως μεταδίδει ο Σκάι.

Οι επαφές των δύο χωρών για το φάρμακο ξεκίνησαν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το πειραματικό φάρμακο "EXO - C24" φαίνεται να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα σε άτομα που νοσούν μέτρια έως σοβαρά από την Covid-19.

Πρόκειται για εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ, ενώ η νέα θεραπεία αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ με βάση την ουσία EXO - CD24.

Το νοσοκομείο κάνει λόγο για "τεράστια ανακάλυψη" και ότι η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ θεράπευσε τους 29 από τους 30 ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε, εντός 3 - 5 ημερών.

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι θα συμβεί αν σταματήσουμε να τρώμε κρέας;
Εργαλείο προβλέπει την επίδραση σπάνιων γενετικών παραλλαγών στην υγεία
Πρόληψη στον καρκίνο του μαστού