Εξηγήσεις για τον τρόπο που θα εμβολιαστούν όσοι έχασαν το ραντεβού τους, λόγω της κακοκαιρίας, έδωσε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί - ανά κατηγορία - θα γίνουν ως εξής:

  • Άτομα ηλικίας 60 έως 64 ετών: Θα εμβολιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή) στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα που είχαν αρχικά προγραμματιστεί. Θα λάβουν SMS στο κινητό τους, τρεις μέρες πριν από το νέο ραντεβού.
  • Όσοι επρόκειτο να εμβολιαστούν στον mega σταθμό στην HELEXPO: Θα εμβολιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα και θα λάβουν, επίσης, SMS 3 μέρες πριν από το νέο ραντεβού.
  • Άτομα 75 ετών και άνω και υγειονομικοί: Θα εμβολιαστούν την Κυριακή (21 Φεβρουαρίου) και θα λάβουν σχετικό SMS για την ώρα και το εμβολιαστικό κέντρο.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, οι εμβολιασμοί έχουν φτάσει τους 600.000 και η εμβολιαστική κάλυψη του ελληνικού πληθυσμού ανέρχεται σε 5,71%.

Η χώρα μας - είπε - αναμένεται να παραλάβει 1,2 εκατομμύριο εμβόλια της Johnson & Johnson, τα οποία πρόκειται να αδειοδοτηθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ)

Τα εμβόλια θα φτάσουν στην Ελλάδα σε τέσσερις δόσεις - μία ανά μήνα - με πρώτη τον Απρίλιο (300.000).

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι θα συμβεί αν σταματήσουμε να τρώμε κρέας;
Εργαλείο προβλέπει την επίδραση σπάνιων γενετικών παραλλαγών στην υγεία
Πρόληψη στον καρκίνο του μαστού