Η σαλμονέλωση προκαλείται από την κατανάλωση τροφών μολυσμένων με βακτήρια σαλμονέλας. Τα συμπτώματα συνήθως περιλαμβάνουν πόνο στην κοιλιά και σοβαρή διάρροια.
- Η σαλμονέλωση μπορεί να προέλθει από πολλές τροφές, όπως τα λαχανικά. Ωστόσο η μόλυνση από σαλμονέλα είναι πιο συνήθης σε ζωϊκά προϊόντα όπως τα αυγά, το γάλα τα πουλερικά και το βοδινό.
- Η σαλμονέλα μπορεί επίσης να μολύνει περιττώματα οικιακών ζώων και να μεταδοθεί σε ανθρώπους που δεν πλένουν τα χέρια τους μετά την επαφή με ζώα ή με τα περιττώματά τους.
- Το καλό μαγείρεμα της τροφής συνήθως εμποδίζει τη σαλμονέλωση.
- Μην επιτρέπετε μη μαγειρεμένο κρέας να έλθει σε επαφή με άλλα τρόφιμα που είναι ήδη μαγειρεμένα.
- Να πλένετε τα χέρια και τα σκεύη συχνά, πριν κατά τη διάρκεια και μετά την παρασκευή τροφής.
Πηγές:
CDCP, ΗΠΑ.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Χρίστος Λιάπης υπογράφει το βιβλίο του ''Λαβωμένος Ίαμβος''
Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας
Goody's-Everest: Επέκταση στο εξωτερικό με 9 νέα σημεία έως το τέλος του 2024