Στην κατηγορία Silver βραβεύτηκε η Novartis Hellas, ανάμεσα σε 15 εταιρείες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index).

Μέσω του CR Index, του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιθεώρησαν με βάση διεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις και τη συμβολή των επιχειρήσεων στους τέσσερις βασικούς τομείς που αξιολογεί ο Εθνικός Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης: την Κοινωνία, το Περιβάλλον, τους Εργαζόμενους και την Αγορά.

Με βάση τα αποτελέσματα βραβεύθηκαν εταιρείες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Σύμφωνα με το δείκτη, απονεμήθηκαν βραβεία τα οποία στηρίχτηκαν σε τρία επίπεδα διάκρισης των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων ενός οργανισμού: Platinum, Gold, Silver και Bronze.

Όπως ανακοίνωσε η Novartis Hellas, όσα χρόνια δραστηριοποιείται η εταιρεία στην Ελλάδα, αποδίδει ένα μεγάλο τμήμα του κύκλου εργασιών της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, μέσω πληρωμών φόρων (άμεσων και έμμεσων), προμηθευτών, μισθοδοσίας, ασφαλειών, επενδύσεων για έρευνα, προστιθέμενη αξία παραγωγής, κτλ.

Παράλληλα, υποστηρίζει τη διεξαγωγή κλινικών μελετών, μία επένδυση εκατομμυρίων, ενώ συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα από την επένδυση περίπου € 30 εκατ. για παραγωγή και co-marketing φαρμάκων σε συνεργασία με εξαιρετικές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, Δ/ντης Επικοινωνίας της Novartis Hellas. Σε δήλωση του τόνισε μεταξύ άλλων: 'Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Novartis Hellas. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που καταφέραμε αφενός να διακριθούμε για 2η συνεχή χρονιά σε αυτόν τον πολύ απαιτητικό δείκτη και αφετέρου να βελτιώσουμε σημαντικά την επίδοση μας από Bronze το 2010 σε Silver το 2011.

Η υπεύθυνη στάση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, κρίνεται πλέον επιτακτική. H Novartis Hellas όσα χρόνια εδράζει στη χώρα μας υιοθετεί και θα συνεχίσει να υιοθετεί πρακτικές και πρωτοβουλίες, οι οποίες συμβάλλουν θετικά στην προαγωγή της υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών, διατηρώντας παράλληλα ανοικτό διάλογο με το σύνολο των κοινωνικών εταίρων.

Παράλληλα κατά το 2011 με ιδιαίτερη υπερηφάνεια παρουσιάσαμε τον 1o Απολογισμό Υπεύθυνης & Βιώσιμης Ανάπτυξης της Novartis Hellas. Πρόκειται για τον 1o απολογισμό που εκδίδεται από φαρμακευτική εταιρία στην Ελλάδα, ο οποίος προβάλει το σύνολο του έργου της εταιρείας (σε Πανελλαδικό επίπεδο) στην προσπάθειά της να λειτουργεί υπεύθυνα, με τρόπο που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα στην εξυπηρέτηση των ασθενών, στους κοινωνικούς της εταίρους, στην Πολιτεία και φυσικά στην εταιρία και τους εργαζομένους της'.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους οι: Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, Αντιπρόεδρος Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Γρηγόρης Αντωνιάδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδας, Δημήτρης Ασημακόπουλος, Πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας, Βασίλης Βαζάκας, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, Γεώργιος Καββαθάς, Αντιπρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας, Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Διοίκησης, Σταύρος Λεούσης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελέγχου Επικοινωνίας, Αντώνης Μεγγούλης, Διευθυντής Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Κώστας Μπακούρης, Πρόεδρος Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;
Επιστολή ΙΣΑ στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για το clawback του 2023
Ψυχοκοινωνική Προσέγγιση στον Καρκίνο του Πνεύμονα - Προοπτικές και Συμπεράσματα της FairLife L.C.C.