Σοβαρά προβλήματα κρύβονται μέσα στο υπερσύγχρονο κτίριο, το οποίο έχει ανεγερθεί τα τελευταία χρόνια, με σκοπό να εξελιχθεί σε νοσοκομείο του Αγρινίου.
Η ανοικτή επιστολή – καταπέλτης του διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής κ. Αριστείδη Τζιόβα (φωτό) και η παραίτησή του, εξηγούν σε έναν σημαντικό βαθμό την κακοδαιμονία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιφέρειας, τα οποία μετατρέπονται σε κέντρα μεταφοράς ασθενών προς το κέντρο...
Ο κ. Τζιόβας κάνει λόγο για μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς, οι οποίες καθιστούν – όπως αναφέρει – επικίνδυνη τη λειτουργία του νοσοκομείου.
Η Καρδιολογική κλινική δεν διαθέτει μονάδα εμφραγμάτων, συσκευές - αντλίες – χορήγησης φαρμάκων, αντιμετωπίζει καθημερινά ελλείψεις υλικών και φαρμάκων και έχει μόνιμα κενές θέσεις ειδικευόμενων γιατρών.
Σύμφωνα με τον κ. Τζιόβα, από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν αποχωρήσει πέντε ειδικευμένοι καρδιολόγοι, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η σύνταξη σύννομου προγράμματος εφημεριών.
Τον τελευταίο μήνα, αποχώρησαν επιπλέον όλοι οι ειδικευόμενοι γιατροί της κλινικής.
Ο διευθυντής της πρότεινε στη διοίκηση και στο επιστημονικό συμβούλιο την απόσπαση, σε μόνιμη βάση αγροτικών γιατρών, η οποία δεν έγινε.
Στελέχωση
Στην Καρδιολογική κλινική υπηρετούν σήμερα δύο μόνιμοι ειδικευμένοι καρδιολόγοι και ένας επικουρικός γιατρός, ο οποίος έχει ακόμη πέντε μήνες υπόλοιπο υπηρεσίας και κανένας ειδικευόμενος.
Ο παραιτηθείς διευθυντής τονίζει ότι οι άνθρωποι αυτοί καλούνται να φέρουν σε πέρας το έργο της κλινικής, το οποίο συνίσταται στα εξής:
- Την καθημερινή λειτουργία της 24ωρης εφημερίας των επειγόντων περιστατικών.
- Την λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής και των εξωτερικών ιατρείων.
- Τη λειτουργία του τμήματος υπερήχων καρδιάς.
- Τη διενέργεια σε 24ωρη βάση των προεγχειρητικών ελέγχων του νοσοκομείου (διενεργούνται περί τις 5.000 σε ετήσια βάση).
- Την υποστήριξη της μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
Διεκπεραιώνουν, επίσης, τη διακομιδή βαρύτατων περιστατικών (εμφράγματα, ανευρύσματα, καρδιογενή σοκ) σε τριτοβάθμια νοσηλευτικά ιδρύματα για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση.
Λειτουργούν αρρυθμιολογικό εργαστήριο διερεύνησης και θεραπείας με τη χρήση και ερμηνεία holter ρυθμού 24ωρου .
Άδειες
Ενδεικτική είναι η επισήμανσή του σε σχέση με τα ρεπό και τις άδειες:
“Τους τελευταίους μήνες, λόγω αυτής της κατάστασης και διαισθανόμενος ως κατέχων τη θέση του αρχαιότερου και με βαθμό διευθυντή στην καρδιολογική Κλινική, αποφεύγω να λαμβάνω τα δικαιούμενα και οφειλόμενα ρεπό μετά από τις τόσο κοπιαστικές (ψυχοσωματικά) πραγματικά ενεργές εφημερίες.
Ενώ έχω υπόλοιπο κανονικής αδείας, από την τελευταία τριετία, 55 εργάσιμων ημερών, κατά την διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου πρέπει να είμαι ο μόνος εργαζόμενος του νοσοκομείου που μου χορηγήθηκε μετά βασάνων διάρκειας μόνον πέντε ημέρες κανονικής άδειας.
Ακόμη και κατά την διάρκεια αυτής της ολιγοήμερης άδειας, είχα καθημερινές τηλεφωνικές οχλήσεις από τον διοικητή του νοσοκομείου με αίτημα από μέρους του να διακόψω την ολιγοήμερη άδεια και να επιστρέψω – από τη δεύτερη μέρα κιόλας – για να αναλάβω εφημερία στη νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου”...
Δ.Κ.
Επιπλέον Πληροφορίες
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Από 1η Φεβρουαρίου σε ισχύ νέα πλατφόρμα για την Υγεία
Σύντομο ερωτηματολόγιο δίνει πληροφορίες για τον κίνδυνο εμφάνισης 19 χρόνων νόσων
Οι μεγαλύτερες ιατρικές εξελίξεις και έρευνες του 2024 που δίνουν ελπίδα