Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι» ΑΘΗΝΩΝ διοργανώνει σεμινάριο, ανοικτό στο κοινό, με θέμα «Καρκίνος και Μουσικοθεραπεία». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ώρα 18.00 - 20.00, στον IANO, Σταδίου 24. Τελείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΠΡΟΛΗΨΗ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΙΑΣΗ» και είναι το δεύτερο σεμινάριο κατά σειρά που αφορά τον Καρκίνο.
Γίνεται στόχευση στην ευεργετική επίδραση της μουσικής στην ψυχή, στο πνεύμα και στο σώμα των ανθρώπων που υφίστανται τη νόσο και επιθυμούν ένα βιολογικό, γενετικό αντιστάθμισμα για την επιθετική της πορεία. Όπως ο καρκίνος αποτελεί μια συνθήκη απορρύθμισης του ανθρώπου, η αναζήτηση της αποκατάστασης ή και της βελτίωσης του ανθρώπινου ρυθμού, προκειμένου να επιτεθεί ο ίδιος στην ασθένεια αυτή, είναι αναγκαία.
Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της μουσικής που συντονίζεται με το ρυθμό μιας παλλόμενης καρδιάς, με την μελωδία που το ανθρώπινο πνεύμα μοιράζει σε κάθε δημιουργική του έκφραση, με την αρμονία που το σώμα ενσταλάζει σε κάθε του κίνηση.
Η μουσική εγκαταβιώνει στον άνθρωπο από τη σύλληψη και τη γέννησή του, γι’ αυτό και την επιδίωξε ανά τους αιώνες. Ο άνθρωπος γεννά μουσική, θρέφεται, αγαλλιάζει, παρηγοράει και θεραπεύει το «είναι» διά του ρυθμού, γιατί αναγνωρίζει σε αυτόν τη δεύτερη φύση του.
Καρκίνος και Μουσικοθεραπεία, σε μια συνάντηση που μιλάει για το ευ ζην και στην περίπτωση μιας καθόλα συγκλονιστικής νόσου. Το σεμινάριο, ακολουθώντας την πορεία από τη θεωρία στην πράξη, δομείται σε τρεις ενότητες:
- «Δημιουργικότητα, μουσική και υγεία»
Ομιλητής: Θανάσης Δρίτσας, Ιατρός - Μουσικός. - «Η μουσικοθεραπεία στον καρκίνο»
Ομιλήτρια: Ευαγγελία Παπανικολάου, ΜΑ, Msc, FAMI, - Μουσικοθεραπεύτρια-εκπαιδεύτρια μεθόδου μουσικοθεραπείας GIM.
Μουσικό πρόγραμμα: «Δημιουργίες για φωνή και πιάνο του συνθέτη Θανάση Δρίτσα, με ερμηνεύτρια την καλλιτέχνιδα Αθηνά Δημητρακοπούλου, συνοδεία πιάνου υπό τον συνθέτη».
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καρδιακή προσβολή: Οι β-αναστολείς συνδέονται με κατάθλιψη στη μετεγχειρητική φροντίδα
Δράμα: Κανένα ενδιαφέρον για 5 θέσεις παθολόγων, παρά το επίδομα άγονου
Περιεμμηνόπαυση: Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον γυναικολόγο σας