Στις 4 Νοεμβρίου ξεκινούν δωρεάν ανοικτά σεμινάρια πληροφοριών για ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας, από τον γυναικολόγο Ηλία Γάτο. Τα σεμινάρια θα είναι ανοικτά για όλους, δίδονται δωρεάν και θα διεξάγονται κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα ως το καλοκαίρι 2009.

‘Τα περισσότερα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας δεν συνηθίζουν να συζητούν το πρόβλημά τους ανοικτά’, επισημαίνει ο Ηλίας Γάτος, συνιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας εξωσωματικής γονιμοποίησης 'em ΒΙΟ'.

Επισημαίνει ότι ‘Τα συγκεκριμένα σεμινάρια θα δώσουν την ευκαιρία σε πολλά ζευγάρια να ενταχθούν σε μία ομάδα με άλλα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ρωτώντας τις ίδιες ερωτήσεις και παίρνοντας πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές αιτίες και δυνατές λύσεις υπογονιμότητας’.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων ο Ηλίας Γάτος θα παρουσιάσει τις βασικές αιτίες υπογονιμότητας και θα εξηγεί διεξοδικά πιθανές θεραπείες, νέες τεχνικές, πρωτοποριακές μεθόδους, κλπ. Τα ζευγάρια θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις αλλά να κάνουν ερωτήσεις, να ανταλλάξουν πληροφορίες αλλά και προσωπικές εμπειρίες.

Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τους χώρους της μονάδας και να εξοικειωθούν με τη διαδικασία πολλών θεραπειών.

Ο Ηλίας Γάτος είναι ένας από τους πιο γνωστούς ειδικούς σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα με εμπειρία μεγαλύτερη των 15 ετών σε Λονδίνο, Αγγλία και Ελλάδα. Έχει λάβει επίσης διακρίσεις μια και είναι ο πρώτος γιατρός παγκοσμίως ο οποίος πραγματοποίησε επιτυχημένη θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης σε γυναίκα με μεταμόσχευση καρδιάς.

Τα σεμινάρια παρέχονται χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση στο κτίριο της μονάδας ΕΜΒΙΟ, Εθνικής Αντιστάσεως 77, Χαλάνδρι κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα και ώρα 19:00μ.μ από τον γιατρό Ηλία Γάτο, τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου (λόγω εορτών)

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου

Τρίτη, 3 Μαρτίου

Τρίτη, 7 Απριλίου

Τρίτη, 5 Μαίου

Για πληροφορίες, συμμετοχές και εκδήλωση ενδιαφέροντος τηλεφωνήστε στο 210-8003655/6.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι Συνεταιρισμοί Φαρμακοποιών σκιαγραφούν το πώς θα ήθελαν να είναι σε βάθος δεκαετίας
Θεραπευτικές εξελίξεις στα λεμφώματα non - Hodgkin
Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας και η ανοικτή πληγή της καθημερινότητας