Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010, 18:13

Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει το Τοπικό Ιατρείο του ΙΚΑ Χερσονήσου;

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξοπλισμού και στελέχωσης του Τοπικού Ιατρείου Χερσονήσου και πότε προβλέπεται εν τέλει η λειτουργία του, ερωτά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010, 14:00

Στον ′αέρα′, θεσμικά, τα 72 Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών

Στον 'αέρα', βρίσκονται θεσμικά, τα 72 Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών και οι εργαζόμενοι σε αυτά, αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010, 12:26

Έλεγχος τήρησης της ιατρικής νομοθεσίας, από ιδιωτική πολυκλινική στη Θεσσαλία

Το θέμα του ελέγχου τήρησης της ιατρικής νομοθεσίας, από ιδιωτική πολυκλινική στη Θεσσαλία, αφορά η ερώτηση τριων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010, 19:34

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Έρευνα αποκαλύπτει ενδείξεις αυξημένου κινδύνου για την ανθρώπινη υγεία από την χρήση κινητών τηλεφώνων.

Σε σχετική έρευνα προέκυψαν ενδείξεις αυξημένου κινδύνου εμφάνισης γλοιώματος στα υψηλότερα επίπεδα έκθεσης, ωστόσο, υπάρχουν κενά γνώσης όσον αφορά στους κινδύνους από την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης σε κινητά τηλέφωνα.

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010, 14:59

Διαχείριση ιατρικών αποβλήτων

Στις 29/4/2010 με ερώτησή στα Υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος, προβάλανε για μια ακόμα φορά, το πρόβλημα της διαχείρισης των ιατρικών αποβλήτων. Το Υπουργείο Υγείας και στις δύο ερωτήσεις απάντησε με εκκωφαντική σιωπή.

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010, 12:43

‘Έρχονται προσλήψεις στο ΙΚΑ: Απάντηση Α. Λοβέρδου σε Μ. Σκουλάκη στη Βουλή’

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη πρόσληψη οκτακοσίων ενενήντα έξι (896) διοικητικών υπαλλήλων κλάδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ ανά την επικράτεια για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Λοβέρδος, απαντώντας γραπτώς στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του Εισηγητή του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη για τη στελέχωση του Οργανισμού.

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010, 12:26

Ερώτηση για την παύση του μοναδικού κέντρου στην Ελλάδα για τυφλά πολυανάπηρα παιδιά

Το θέμα της παύσης λειτουργίας του κέντρου 'Ίριδα' για τυφλά πολυανάπηρα παιδιά φέρνει με ερώτηση - παρέμβασή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής ζητώντας τη χρηματοδότηση του κέντρου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010, 12:22

Eπίκαιρη ερώτηση Αλέξη Τσίπρα για τη διάλυση των νοσοκομείων

Eπίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Aλ. Tσίπρα στον πρωθυπουργό, για τη διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων.

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010, 12:06

Στερεύουν τα αποθέματα των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας σε υγειονομικό υλικό

Στερεύουν τα αποθέματα των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας σε υγειονομικό υλικό, με αποτέλεσμα την αύξηση του χρόνου αναμονής στα χειρουργεία, εγκυμονώντας παράλληλα και κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αναφέρει στην ερώτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010, 14:13

Επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα μετέφερε ιδιωτική εταιρεία και στο Αττικό Νοσοκομείο

Το θέμα των επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων που μετέφερε ιδιωτική εταιρεία και στο Αττικό Νοσοκομείο, αφορά η ερώτηση τριων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.