Eρώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων

Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: ‘Μηχανές Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας’

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι μηχανές Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας σώζουν ζωές. Η λειτουργία τους ήταν υποδειγματική και τα αποτελέσματα των επεμβάσεων τους εξαιρετικά την πενταετία 2004-2009, οπότε και σταμάτησε η λειτουργία τους λόγω λήξης των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών που της στελέχωναν.

Και ενώ η προηγούμενη Πολιτική Ηγεσία του ΥΥΚΑ είχε έτοιμες για νομοθετική ρύθμιση προτάσεις της προηγούμενης Διοίκησης του ΕΚΑΒ για άμεση και οριστική επίλυση του θέματος και επαναλειτουργία των σωτήριων μηχανών, η νέα Πολιτική Ηγεσία του ΥΥΚΑ 7 ολόκληρους μήνες τώρα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα με αποτέλεσμα να χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί!

Επιπλέον η νέα Διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει δώσει εντολές να λειτουργούν οι μηχανές στην επαρχία, ειδικά σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο και Κρήτη, μόνο με διασώστη οδηγό χωρίς γιατρό, αποκλειστικά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους!

Ερωτάται η κυρία Υπουργός

1) Πότε σκοπεύει να επαναλειτουργήσει το τμήμα των μηχανών Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας στο Λεκανοπέδιο Αττικής, όταν κάθε μέρα χάνονται ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί;

2) Γιατί δεν έχουν νομοθετηθεί με τροπολογία, ακόμα οι επιστημονικά και επιχειρησιακά τεκμηριωμένες προτάσεις της προηγούμενης Διοίκησης του ΕΚΑΒ;

3) Να κατατεθούν τα προγράμματα λειτουργίας των μηχανών σε όσα παραρτήματα λειτουργούν με τα ονομαστικά στοιχεία και ειδικότητες των γιατρών που τις στελεχώνουν και τον αριθμό των βαρδιών που εκτελούν στις μηχανές κάθε μήνα.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάριος Σαλμάς

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό
Ενδυνάμωση της εκούσιας κίνησης στη νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]