ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους υπουργούς:

1. Απασχόλησης κ.Φάνη Πάλλη Πετραλιά

2.Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη

 

Θέμα: Πληρωμές λογαριασμών φαρμακευτικών συνταγών

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των οφειλομένων και η επαναλαμβανόμενη κοροϊδία για τακτοποίηση της οικονομικής εκκρεμότητας των περισσοτέρων ασφαλιστικών ταμείων ταλαιπωρεί το σύνολο των Φαρμακοποιών της χώρας. Ήδη σύμφωνα με ανακοινώσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά διακόπτεται από την 1 Σεπτεμβρίου 2008 η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους που τα ταμεία τους αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους (ΟΠΑΔ, Δημοσίου, Δικηγόρων, ΤΣΜΕΔΕ κ.λπ).

Ανάλογη απόφαση έλαβε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ, Δικηγόρων. Λιμενικού Σώματος καθώς και του ασφαλιστικού ταμείου των φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Παρόμοιες αποφάσεις αναμένεται να πάρουν και οι άλλοι Φαρμακευτικού Σύλλογοι.

Επειδή η διακοπή χορήγησης φαρμάκων των ασφαλισμένων, όπως είναι φυσικό θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε χιλιάδες ασφαλισμένους, αφού θα αναγκάζονται πλέον από 1-9-2008 να πληρώνουν οι ίδιοι το σύνολο του ποσού αγοράς των φαρμάκων, ερωτούνται οι κ.

υπουργοί:

1.Αν προτίθενται, να πάρουν όλες τις πρωτοβουλίες για την άμεση καταβολή των λογαριασμών συνταγών φαρμάκων;
2.Τι πρόκειται να πράξουν για την αποφυγή της ταλαιπωρίας και της οικονομικής επιβάρυνσης των ασφαλισμένων και πως θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του οργανισμού από 1-9-2008;

Ο ερωτών βουλευτής

Έκτορας Νασιώκας

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκδήλωση απολογισμού 14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη
Είναι το στρες ωφέλιμο;