Κύριε Υπουργέ,
Επικίνδυνη χαρακτηρίζουν οι γιατροί τη λειτουργία των χειρουργείων του Κρατικού της Νίκαιας, λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Για το λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι του χειρουργικού τομέα αποφάσισαν να εισηγηθούν στη διοίκηση το οριστικό κλείσιμο των χειρουργείων.
Το συγκεκριμένο γεγονός προσθέτει ένα ακόμη ‘πλήγμα’ στη λειτουργία του εν λόγω ιδρύματος, με δεδομένο πως μέχρι πρόσφατα λειτουργούσαν μόλις 5 από τις 12 χειρουργικές αίθουσες, στελεχωμένες με 20 νοσηλεύτριες.
Ενδεικτικό των πολλών προβλημάτων που υπάρχουν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και τα οποία σας είχαμε επισημάνει ως Τομέας Υγείας ΠΑΣΟΚ με την υπ. αρ. 9401/1-4-08 ερώτηση, μετά από επίσκεψη κλιμακίου στις 6 Μαρτίου 2008, είναι ότι:
[α] η αναμονή για χειρουργική επέμβαση φτάνει τους 4 μήνες, ενώ στη λίστα αναμονής είναι εγγεγραμμένοι 158 ασθενείς.
[β] στις νυχτερινές βάρδιες, δύο (2) νοσηλεύτριες φροντίζουν 40 έως 50 χειρουργημένους ασθενείς, ενώ με τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις προσωπικού, η αναλογία είναι μία (1) νοσηλεύτρια για 50 ασθενείς.
[γ] οι ελλείψεις σε όλα τα τμήματα της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου εκτιμούνται σε συνολικά 240 άτομα .
Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1. Πόσες είναι συνολικά οι οργανικές θέσεις στη νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου και πόσες εξ αυτών είναι κενές;
2. Πόσες προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού έχουν γίνει από τις 7-3-2004 έως και σήμερα και πόσες αποχωρήσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, για το ίδιο χρονικό διάστημα.
3. Πόσοι νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό πρόκειται να προσληφθούν στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο και πότε ;
4. Πόσες μετατάξεις, μετακινήσεις και αποσπάσεις νοσηλευτικού προσωπικού έχουν πραγματοποιηθεί στο εν λόγω νοσοκομείο από 07.03.2004 έως και σήμερα;
5. Θα στελεχώσετε επιτέλους το Γενικό Κρατικό Νικαίας με το απαραίτητο μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει εύρυθμα και αποτελεσματικά;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Μ. ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα, αποτελεσματική θεραπεία για το άσθμα μετά από 50 χρόνια [μελέτη]
Σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες οι πολίτες δεν επιτρέπουν το κάπνισμα μέσα στο σπίτι- Η θέση της Ελλάδας
Η Eυρωπαϊκή Πλατφόρμα Παρακολούθησης Ελλείψεων επιτρέπει την καλύτερη παρακολούθηση των ελλείψεων στην ΕΕ