Την άμεση επιχορήγηση του ΟΚΑΝΑ ώστε να καλυφθούν οι οφειλές του προς τα Κέντρα Πρόληψης για τα έτη 2006 και 2007 και με δεδομένο ότι οι υπό κατανομή πιστώσεις του ΥΥΚΑ για το 2008 έχουν ήδη εξαντληθεί, ζήτησε σήμερα με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ.

Γ. Αλογοσκούφη, ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Χανίων, κ. Μ. Σκουλάκης.

Ο κ. Σκουλάκης στην ερώτησή του αναφέρει πως ‘με το υπ. αρ. πρωτ.: ΔΥ5α/οικ. 143630/22-10-2008 έγγραφό του, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζητούσε από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών:
[α] την αύξηση της πίστωσης του ΚΑΕ 2548 ‘Επιχορήγηση στον ΟΚΑΝΑ’ του φορέα 210 με το ποσό των 5.400.000 ευρώ από άλλες πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού και
[β] τον ορισμό ποσοστού διάθεσης του συνόλου 100% της μεταφερόμενης πίστωσης επισημαίνοντας πως ‘οι εργαζόμενοι των Κέντρων Πρόληψης, όντας απλήρωτοι για αρκετούς μήνες, είναι ανάστατοι’ και πως ‘πολλά Κέντρα Πρόληψης σε όλη τη χώρα κινδυνεύουν με κλείσιμο’, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγανάκτησή του για την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση της ΝΔ σε σχέση με τη λειτουργία των 72 κέντρων πρόληψης.




Ειδήσεις υγείας σήμερα
CoVID: Βασική ανοσία μετά από τρεις εμβολιασμούς
Αντισώματα κατά του δηλητηρίου της μαύρης χήρας
Το πρώτο ποντίκι με πλήρως λειτουργικό ανθρώπινο ανοσοποιητικό [μελέτη]