‘Την άμεση καταβολή στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και στους φαρμακοποιούς των δεδουλευμένων τους του Ν. Χανίων αλλά και όλης της χώρας’, ζητάει από τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Χανίων, Μ.

Σκουλάκης, με ερώτηση-Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σκουλάκης, ‘η αδυναμία του ΟΠΑΔ να πληρώσει φαρμακοποιούς και συμβεβλημένους γιατρούς δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των δημοσίων υπαλλήλων, οδηγώντας τον τομέα Υγείας σε έκρηξη, με έντονο το στοιχείο της κοινωνικής αγανάκτησης’, ενώ τονίζει πως ‘και στα Χανιά, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, στα φαρμακεία του Νομού οφείλονται από τον ΟΠΑΔ περί τα 6 εκ.

ευρώ, με αποτέλεσμα αρκετά φαρμακεία να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα αποπληρωμής των προμηθευτών τους’.

Όπως συμπληρώνει ο κ. Σκουλάκης ‘τα φαρμακεία όλης της χώρας δεν θα χορηγούν - από 1η Δεκεμβρίου – φάρμακα, με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, οδηγώντας τους πάνω από ένα εκατομμύριο άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ να πληρώνουν από την τσέπη τους για τα φάρμακα και τις επισκέψεις που θα πραγματοποιούν στους γιατρούς, διεκδικώντας, στη συνέχεια, τα χρήματά τους από τις υπηρεσίες του Ταμείου τους, με συνέπεια τη ταλαιπωρία των πολιτών προκειμένου να αποζημιωθούν’.

Καταλήγοντας ο κ. Σκουλάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ‘τι μέτρα πρόκειται να λάβουν ώστε να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του ΟΠΑΔ, να μπορέσει ο Οργανισμός να ανταποκριθεί σε όλες του τις υποχρεώσεις και να διασφαλιστούν τόσο τα δικαιώματα των ασφαλισμένων του Δημοσίου, όσο και όλων των εργαζομένων σ’ αυτόν;’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής DRG του ΚΕΤΕΚΝΥ στον Όμιλο της Ευρωκλινικής
Αντιδρούν οι προμηθευτές ορθοπαιδικού υλικού στο αναδρομικό rebate προς το ΕΣΥ
Αυστρία: Ο ιατρικός σύλλογος της Βιέννης προειδοποιεί για καύσωνα στην πρωτεύουσα