Απάντηση για το θέμα της αξιοποίησης του παλαιού νοσοκομείου Χανίων έδωσε σήμερα ο Υφυπουργός Υγείας κ. Γ. Παπαγεωργίου στην πρόσφατη Ερώτηση –Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του Εισηγητή του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, σχετικά με το εν λόγω θέμα.

Όπως γίνεται γνωστό από την απάντηση του Υφυπουργού Υγείας ‘στις συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας με τον Δήμαρχο Χανίων, συμφωνήθηκε όπως ο Δήμος προβεί στη σύνταξη μελέτης – στατικής επάρκειας – ελέγχου των υπαρχόντων κτιρίων, με βάση την οποία θα αποφασιστούν οι περαιτέρω ενδεχόμενες δράσεις’.

Από την παραπάνω ‘λιτή’ απάντηση του Υφυπουργού Υγείας διαφαίνεται ξεκάθαρα πως το Υπουργείο Υγείας αποφεύγει - με κάθε τρόπο, και ειδικά γραπτώς - να δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση της μελέτης εφαρμογής για την πλήρη αποκατάσταση των κτηρίων και την ένταξη νέων χρήσεων, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό, τις - προ δύο μηνών - δηλώσεις της Γ.Γ.

Πρόνοιας και Ψυχικής Υγείας Μ. Τροχάνη, ότι δηλαδή ‘αυτή τη στιγμή είναι αποτρεπτική η ανάληψη του κόστους από τη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) γι’ αυτή τη μελέτη αποκατάστασης του κτηρίου’ και αφήνοντας ακάλυπτο - για μία ακόμη φορά - το Δήμο Χανίων…

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ολυμπιακοί αγώνες: Οδηγίες ΕΟΔΥ για πρόληψη μεταδοτικών νοσημάτων σε επισκέπτες και αθλητές
Διάσειση στους αθλητές: Εξέταση αίματος δείχνει πότε πρέπει να σταματήσει η προπόνηση
Η MSD μέσω θυγατρικής εταιρείας ανακοίνωσε την εξαγορά της EyeBio