Προς τoν κ. Υπουργό Yγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: ‘Συνεχίζονται τα προβλήματα στη μισθοδοσία του προσωπικού του Κ.Ε.Α.Τ.

'Στην με αριθμό 10285/19-11-2008 ερώτηση που κατέθεσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου με θέμα ‘Σήμα κινδύνου από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών’ και αφορούσε, μεταξύ άλλων, την ανεπάρκεια της κρατικής χρηματοδότησης για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Κέντρου, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι με το άρθρο 28 του Ν.

3730/2008 που ψηφίσθηκε στις 16-12-2008 ρυθμίστηκαν τα θέματα μισθοδοσίας των εργαζομένων στο Κ.Ε.Α.Τ. ως εξής: ‘η μισθοδοσία του πάσης φύσης προσωπικού του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) καταβάλλεται, από 1.1.2009, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Για την κάλυψη της δαπάνης αυτής εγγράφεται σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.’

Παρόλη όμως τη συγκεκριμένη νομοθετική πρόβλεψη, μέχρι και σήμερα δεν έχουν καταβληθεί τα απαιτούμενα ποσά για τη μισθοδοσία των εργαζομένων του Κέντρου, οι οποίοι παρά την αναγνώριση της προσφοράς τους και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Δεδομένου ότι η παροχή ποιοτικής ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης προϋποθέτει την απαιτούμενη χρηματόδοση και δεν μπορεί να στηρίζεται στην αυταπάρνηση και την επαγγελματική εξουθένωση των εργαζομένων σε αυτήν.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Υπάρχει εγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την κάλυψη της δαπάνης της μισθοδοσίας του προσωπικού του Κ.Ε.Α.Τ. και αν ναι, πότε θα ενεργοποιηθεί;

Η Βουλευτής

 Θάλεια Δραγώνα

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακαποθήκες: Το τέμπο δίνουν οι ιδιώτες
Πόσο αποτελεσματική είναι νέα θεραπεία κατά της ΧΑΠ [μελέτη]
Πώς να περιορίσω το junk food