Την ‘ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου στο Δ. Γεωργιούπολης’ ζητάει με σημερινή παρέμβασή του στη Βουλή, ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Χανίων, Μ. Σκουλάκης.

Στην ερώτηση του προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο, ο κ. Σκουλάκης επισημαίνει πως:

1. ο Δ. Γεωργιούπολης αποτελεί ένα παράκτιο και τουριστικό Δήμο με μόνιμο πληθυσμό 4.500 κατοίκων που όμως τους θερινούς μήνες εξαπλασιάζεται, από τους χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες της περιοχής, φτάνοντας και ξεπερνώντας τους 20.000.


2. Ο Δ. Γεωργιούπολης καλύπτεται υγειονομικά από το Κ.Υ. Βάμου με περιοδικές επισκέψεις (ανά εβδομάδα) ενός αγροτικού γιατρού, ως επί το πλείστον για συνταγογράφηση.
3. Η νοσηρότητα κατά τη τουριστική περίοδο είναι αυξημένη λόγω των συχνών ατυχημάτων που συμβαίνουν στη θάλασσα, στη Λίμνη Κουρνά αλλά και στο οδικό δίκτυο, αφού η Εθνική Οδός (ΒΟΑΚ) διασχίζει το Δήμο χωρίς να υπάρχει η αναγκαία υποδομή (κόμβος, αερογέφυρα, υπόγειες διαβάσεις).

‘Ως εκ τούτου’ καταλήγει ο Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ ‘κρίνεται απολύτως αναγκαία η δημιουργία ενός Περιφερειακού Ιατρείου στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Γεωργιούπολης, στελεχωμένου και εξοπλισμένου για 24ωρη λειτουργία, ώστε να μπορεί να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης’ ενώ σημειώνει πως ‘σαν δομή το Περιφερειακό Ιατρείο προβλέπεται στο Πολεοδομικό Σχέδιο του οικισμού Γεωργιούπολης, του οποίου πρόσφατα έγινε η πράξη εφαρμογής και ο αναλογισμός τοποθετεί το ιατρείο σε οικόπεδο 700 μέτρων, που είτε θα παραχωρηθεί στο Δήμο από τον ιδιοκτήτη του (Εκκλησία), είτε θα αγοραστεί από τον ίδιο Δήμο’.


Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο αποτελεσματική είναι νέα θεραπεία κατά της ΧΑΠ [μελέτη]
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό