Απάντηση για το θέμα των σοβαρών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού που καταγράφεται στα Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Ι.) του Ν. Χανίων και το οποίο είχε φέρει ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Χανίων, Μ. Σκουλάκης πρόσφατα στη Βουλή, έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός κ.

Παπαγεωργίου.
Ειδικότερα, στην απάντηση του κ. Παπαγεωργίου για τα Π.Ι. του Ν. Χανίων αναφέρονται τα εξής:

  • Όσον αφορά τα δύο κενά του Π.Ι. Γαύδου ο κ. Παπαγεωργίου σημειώνει πως ‘αυτά συμπεριλήφθηκαν στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης’. Από ενημέρωση που είχε σήμερα ο κ. Σκουλάκης από το Διοικητή του ΓΝ Χανίων κ. Δανδουλάκη έγινε γνωστό πως ‘έχει ήδη τοποθετηθεί ο ένας αγροτικός γιατρός στη Γαύδο ενώ αναμένεται και η τοποθέτηση του δεύτερου, αμέσως μετά το τέλος της τρίμηνης εκπαίδευσής του, που βρίσκεται σε εξέλιξη’..
  • Όσον αφορά την κάλυψη των υπολοίπων ιατρείων, ο Υφυπουργός κάνει γνωστό πως ‘τα δύο κενά στην κάλυψη των Π.Ι. Ροδοβανίου και Κουντούρας, ευθύνης του Κ.Υ. Κανδάνου, συμπεριλήφθηκαν στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου και ο διορισμός των ιατρών που επέλεξαν το ιατρείο θα εκδοθεί άμεσα’. Γνωστοποιείται επίσης, ότι ‘βάσει του άρθρου 23 του Ν.3730/2008 (Φ.Ε.Κ. 262/Α/2005), η θητεία των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου μετατράπηκε από εννεάμηνη σε δωδεκάμηνη’.
  • Τέλος, όσον αφορά τον οικισμό Ξαμουδοχωρίου Δήμου Πλατανιά Χανίων επισημαίνεται πως ‘υγειονομικά καλύπτεται από το Π.Ι. Μάλεμε, που συμπεριλήφθηκε στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου, μετά την αιφνίδια παραίτηση της Ιατρού που υπηρετούσε εκεί και θα καλυφθεί από Ιατρό με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, Επιμελητή Β'. Προσωρινά και μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας του νέου Ιατρού, οι υγειονομικές ανάγκες της περιοχής καλύπτονται από τον Ιατρό του Π.Ι. Γερανίο’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο αποτελεσματική είναι νέα θεραπεία κατά της ΧΑΠ [μελέτη]
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό