Εν μέσω οικονομικής κρίσης το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και ο δήμος Αθηναίων έδωσαν την αιγίδα τους σε μια σπουδαία ενέργεια που αφορά τα άτομα με διαβήτη στη χώρα μας.

Πρόκειται για μια εκπτωτική κάρτα, που θα προσφέρει σε όλα τα άτομα με διαβήτη μειωμένες τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν ανάγκη, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Η κάρτα προνομίων για τα άτομα με διαβήτη, θα τεθεί σε ισχύ την 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Θα λειτουργεί με το σύστημα του barcode το οποίο είναι συμβατό με τα περισσότερα σημεία πώλησης της χώρας.

Η κάρτα προνομίων για τα άτομα με διαβήτη παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της ΕΛΟΔΙ κο Δημήτρη Συκιώτη σε Συνέντευξη Τύπου.

Με την κίνησή τους αυτή, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, προσφέρουν οικονομική ελάφρυνση στους διαβητικούς ασθενείς και δη σε αυτούς που πάσχουν από διαβήτη τύπου ΙΙ, οι οποίοι σε αντίθεση με τους ινσουλινοεξαρτώμενους ασθενείς, δεν έχουν πλήρη κάλυψη από τα Ασφαλιστικά Ταμεία για την αγορά των φαρμάκων.

Όπως εξήγησε ο κος Δημήτρης Συκιώτης, οι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν την κάρτα προνομίων με courier στο σπίτι τους, καταβάλλοντας μία συμβολική ετήσια συνδρομή της τάξεως των 3 ευρώ, η οποία θα καλύπτει τα έξοδα εκτύπωσης και πλαστικοποίησης της κάρτας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η πρόσθετη ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση των κυττάρων
Ο ΙΣΑ είναι αντίθετος στην άσκηση ιδιωτικού έργου των ειδικευόμενων ιατρών
Αυξάνονται οι τιμές σε 580 φάρμακα [λίστα]