Τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των ατόμων με Διαβήτη στην Ελλάδα, τα τελευταία 30 χρόνια. Εκτιμάται ότι 1 στους 10 Έλληνες έχει Διαβήτη. Περίπου 700.000 - 900.000 γνωρίζουν ότι πάσχουν από Διαβήτη, ενώ περίπου 200.000 - 300.000 έχουν Διαβήτη και δεν το ξέρουν.

O Δρ Σταύρος Μπούσμπουλας, Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε., Παθολόγος- Διαβητολόγος, Διευθυντής του Γ’ Παθολογικού Τμήματος και Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας ‘Αγ. Παντελεήμων’, σημειώνει ότι ο Διαβήτης είναι χρόνια νόσος την οποία ο διαβητικός καλείται να χειρίζεται καθημερινά, σε συνεργασία με τον ιατρό που τον παρακολουθεί. Επομένως, πρέπει να μετέχει ενεργά σ’ αυτή τη διαδικασία, η οποία πρέπει να είναι συνεχής και επαναλαμβανόμενη, η δε συμβολή του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος είναι καθοριστική.

Η εκπαίδευση είναι κλειδί για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Διαβήτη και θεμελιώδης προϋπόθεση για την άριστη ρύθμιση της νόσου, ώστε να αποτραπούν ή να καθυστερήσουν οι επιπλοκές και αποτελεί τη βασική ιδέα της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η πρόσθετη ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση των κυττάρων
Ο ΙΣΑ είναι αντίθετος στην άσκηση ιδιωτικού έργου των ειδικευόμενων ιατρών
Αυξάνονται οι τιμές σε 580 φάρμακα [λίστα]