Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και προαγωγή της επενδυτικής δραστηριότητας έχει να επιδείξει η συνεργασία ελληνικών με πολυεθνικές φαρμακευτικές στο μάρκετινγκ πρωτοτύπων φαρμακευτικών προϊόντων.

Μια τέτοια συνεργασία έχουν ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια - με προοπτική να συνεχιστεί τουλάχιστον για άλλη μια τετραετία - η ελβετική φαρμακευτική Novartis με την αμιγώς ελληνική φαρμακευτική Elpen, για την συν-προώθηση στην αγορά έξι φαρμακευτικών σκευασμάτων που αφορούν την υπέρταση και την καρδιολογία, καθώς και το διαβήτη.

Οι πωλήσεις των προϊόντων αυτών, αποτελούν το 10 τοις εκατό του κύκλου εργασιών της ελληνικής θυγατρικής της Novartis, καθώς και το 22 τοις εκατό του κύκλου εργασιών της Elpen.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη συνεργασία της Novartis Hellas έχει αποτελέσει Best Practice για ολόκληρο τον Όμιλο της Novartis, διεθνώς.

Τη σημασία και τα οφέλη για την ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, το σύστημα υγείας, τους ασθενείς, τους εργαζόμενους και την κοινωνία, που απορρέουν από την παραπάνω συνεργασία ανέδειξαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της Novartis Hellas και Γενικός Γραμματέας του ΣΦΕΕ κ. Κων. Φρουζής, και ο Αντιπρόεδρος της Elpen και της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η πρόσθετη ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση των κυττάρων
Ο ΙΣΑ είναι αντίθετος στην άσκηση ιδιωτικού έργου των ειδικευόμενων ιατρών
Αυξάνονται οι τιμές σε 580 φάρμακα [λίστα]